Proměna Kryštofa Hádka ze seriálu Volha! V maskérně trávil desítky hodin

1. května 2023·Celebrity·Redakce

Volha (Zdroj: se souhlasem České televize)

Kryštof Hádek jako Standa Pekárek v seriálu Volha perlil. Chválili ho diváci i kritici. Taxikáře, který toužil vozit Karla Gotta a tak práskal své kolegy a kamarády, hrál v pěti dílech, ve kterých se ale dramaticky proměnil. Co všechno musel podstoupit? Odpovídá Blesk.cz.

Z kučeravého mladíka chlap s pupkem a řídnoucími vlasy. Kryštof Hádek jako Standa Pekárek musel strávit v maskérně hodiny. Vlasy řešil umělecký maskér Martin Valeš parukami. Herec měl k dispozici paruky z lidských vlasů na míru. „Na první schůzce jsme Kryštofovi vyzkoušeli asi deset paruk, abychom si sladili představy. Pak rovnou udělali odlitek hlavy,“  popsal maskér postup.

Hádek měl k dispozici tři paruky. „Dvě identické pro scény ze sedmdesátých let a jednu pro ty z druhé poloviny let osmdesátých. To už má paruka malou pleš a lehce prořídlé vlasy.” Protože měl Hádek poměrně složitou přípravu, musel do maskérny chodit dlouho dopředu. Jen nasazení paruky trvalo hodinu. Standa prochází v seriálu třicetiletým obdobím, takže samozřejmě stárne. Hádek tak musel mít i vrásky, které mu Valeš lepil tři hodiny.

Kryštof Hádek (Zdroj: se souhlasem České televize)

Herec přiznal, že si paruky moc neužíval. „Když si chcete o pauze lehnout, musíte si polštářem podložit krk, aby se paruka nepřeležela. Nesmíte vnímat ten zvláštní tlak na hlavu, který se po chvilce dostavuje. A když vás začne hlava pod parukou svědět, to je kapitola sama pro sebe!“ Kdo si pochvaloval změnu vzhledu, byla herečka Klára Melíšková, která si zahrála Hádkovu matku. Dotvářely mou postavu,” svěřila se.

Celebrity - další články

Doporučujeme