Smutná zpráva! Zemřel člen hudební skupiny Depeche Mode Andy Fletcher

27. května 2022·Celebrity·Redakce

Depeche Mode (Zdroj: ČTK)

Ve čtvrtek čekal na fanoušky legendární skupiny Depeche Mode šok. Kapela na svých sociálních sítích oznámila, že zemřel jejich klávesista a zároveň jeden ze zakládajících členů kapely – Andy Fletcher (†60).

„Jsme šokováni a plní zdrcujícího smutku z předčasného skonu našeho drahého kamaráda, člena rodiny a kolegy z kapely Andyho ‚Fletche‘ Fletchera,“napsala skupina v prohlášení na sociální síti. „Fletch měl skutečně zlaté srdce a vždycky tu byl, když jste potřebovali podporu, popovídat si, zasmát se nebo si dát studenou pintu. Soucítíme s jeho rodinou a prosíme vás, abyste na ně mysleli a respektovali jejich soukromí v této těžké době,“ dodali zbylí členové kapely.

Fletcher se narodil v roce 1961 v Nottinghamu a přestěhoval se do Basildonu, kde koncem 70. let založil spolu s Martinem Gorem a Vincem Clarkem skupinu Composition Of Sound. Po přijetí zpěváka Davida Gahana se přejmenovali na Depeche Mode a kvarteto se proslavilo hity jako New Life nebo Just Can’t Get Enough. Po odchodu Clarka, který založil Yazoo a poté Erasure, se Gore stal hlavním skladatelem a kapela zaznamenala na přelomu 80. a 90. let obrovský mezinárodní úspěch s písněmi Personal Jesus, Enjoy The Silence a I Feel You. V roce 2020 byla kapela uvedena do Rokenrolové síně slávy.

View this post on Instagram

A post shared by NME (@nmemagazine)

„Fletch“ nestál přímo za průkopnickými aranžemi DM jako zvukový vizionář Alan Wilder, ani za silnými melodiemi jako vrchní skladatel Martin Gore. Na pódiu ale vždy působil jako spolehlivý klávesák, ale také nadšený povzbuzovatel publika.

V zákulisí často plnil roli člena, který dokázal tmelit kolektiv, když to občas trochu skřípalo. Sice není jako instrumentalista pro kapelu nenahraditelný, ale většina fanoušků je toho názoru, že Depeche Mode už nikdy nebudou takový jako dřív. A určitě si to myslí i truchlící kapela.

Celebrity - další články

Doporučujeme