Tleskali jste nacistům, zlobí se Banga z Gipsy.cz. Vypískal Ortela a odešel ze sálu Slavíků

27. listopadu 2016·Celebrity·Redakce

Na druhém místě za Karlem Gottem skončil s velkým odstupem Tomáš Ortel, který byl loni bronzový. "Loni bronz, letos stříbro, já se bojím toho příštího roku," řekl po převzetí ceny Ortel. Když se svou kapelou přebíral stříbrného slavíka, v hledišti divadla se ozýval pískot. Kapela Ortel bývá spojována s krajní pravicí a kritici jí vyčítají xenofobní texty namířené proti menšinám.

Jak se později ukázalo, pískotem se vyjádřil hudebník z Gipsy.cz Radek Banga, který na protest proti ocenění Ortela odešel ze sálu i se svou manželkou. “Ano, je to pravda, při předávání cen Český slavík jsme se s mou manželkou zvedli, začali jsme pískat a nakonec na protest proti Ortelu odešli ze sálu. Jen malá hrstka odvážných se ozvala (…),” napsal na Facebooku Banga.

PSALI JSME: Tomáš Ortel je DRUHÝM nejlepším zpěvákem Česka! Tak tohle opravdu nikdo nečekal

Banga ale nešetřil ani svoje kolegy v sálu. “Já tam stojím, pískám a jsem svědkem toho, jak 99 % sálu tleská. Ptám se mých kolegů, zpěváků, moderátorů, herců, sportovců – ČEMU JSTE TLESKALI? Já vám řeknu čemu – TLESKALI JSTE NACISTŮM. Doufám, že se vám bude spát úplně stejně, jako včera. Pánové a dámy, mlčeli jste. A mlčení je tichý souhlas,” pokračoval zpěvák.

CELÉ VYJÁDŘENÍ RADKA BANGY NAJDETE V GALERII.

Ortel ví, jak vášnivé diskuze umí jeho jméno v souvislosti se Slavíkem vzbudit, proto už při ceremoniálu vzkázal: „Dávejte si pozor s tím potleskem, ať pak nemusíte vysvětlovat, proč jste nám tleskali,“ rýpnul si do kolegů i on.

Autor: Anna Netušilová

FOTO: Frekvence 1 / Facebook Radka Bangy

Celebrity - další články

Doporučujeme