Tomáš Ortel je DRUHÝM nejlepším zpěvákem Česka! Tak tohle opravdu nikdo nečekal

26. listopadu 2016·Celebrity·Redakce

"Letos jsem to opravdu nečekal," říká každý rok několikanásobný Slavík Karel Gott. Letos by tuhle větu měl přenechat (nebo věnovat) zpěvákovi, který skončil překvapivě na druhém místě. Nebyl to ani Tomáš Klus, ani Michal David. Druhým nejlepším zpěvákem Česka se stal Tomáš Ortel.

Lídr plzeňské kapely Ortel se stal druhým nejlepším zpěvákem Česka. Tedy alespoň podle výsledků hlasování v anketě Český slavík Mattoni 2016. Jeho kapela bodovala i v kategorii skupin, kde si odnesla stříbrného Slavíka a obhájila tak loňské druhé místo opět za favorizovanými Kabáty.

Nejlepším zpěvákem se stal Karel Gott, který ovšem do Hudebního divadla v Karlíně osobně nedorazil a cenu za něj převzala jeho dcera Charlotte. Bronzovým je Michal David. Tomáš Klus, který se už před časem z ankety “odhlásil”, po roční pauze žádné ocenění nezískal.

Kontroverzní kapela Ortel, které kritici vyčítají xenofobní texty namířené proti menšinám, se v loňském 50. ročníku stala druhou nejpopulárnější skupinou a její frontman Tomáš Ortel skončil mezi zpěváky třetí. Vyvolalo to spoustu diskusí nejen na sociálních sítích. Odborníci předem upozorňovali na to, že se do hlasování může promítnout vlna strachu z islámu a imigrantů. Už předloni kapela poskočila ze 105. místa na čtvrté. Její lídr označil kritiku kapely za “štvavou kampaň”.

Musica bohemica jako pořadatel ankety si loni nechala vypracovat rozbor právní kanceláře, který však neshledal jednoznačný důvod do hlasování zasáhnout. “To samozřejmě neznamená, že se ztotožňujeme s některými názory prezentovanými v textech, nebo jiných projevech hudebníků,” uvedla agentura v prohlášení. Podle něj anketa nevytváří populární hudbu, je pouze jejím odrazem a odráží nálady lidí ve společnosti.

Autor: Anna Netušilová

FOTO: Reprofoto ortel.cz

Celebrity - další články

Doporučujeme