U stromečku poklekl. Hokejový trenér Růžička se bude ženit, Marii požádal o ruku

26. prosince 2016·Celebrity·Redakce

Foto: Reprofoto Facebook

Tak to je gól! Trenér chomutovských pirátů Vladimír Růžička (53) na Vánoce poklekl a o ruku požádal svoji o pětadvacet let mladší přítelkyni Marii. Řekla ANO. „Spolu... Navždy... V dobrém i ve zlém,“ napsala na Facebooku k fotkám budoucí nevěsta, která podle některých médií v minulosti pracovala jako striptérka v Německu.

Růžička má za sebou perný rok, především kvůli kauze zpronevěry. V listopadu se odvolal proti peněžitému trestu 400.000 korun za zpronevěru půl milionu určeného pro Slavii Praha. S odkazem na mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 10 Libuši Jungovou to dnes uvedl Český rozhlas – Radiožurnál. Případem se tak v odvolacím řízení bude zabývat pražský městský soud.

Růžička podle nepravomocného rozsudku převzal na jaře 2012 a poté v květnu 2013 na zimním stadionu v Edenu sponzorský dar od podnikatele Miroslava Palaščáka, a to pokaždé 250.000 korun. Peníze ale klubu nepředal a nakládal s nimi jako s vlastními. Na Palaščákovu výslovnou žádost je vrátil až v listopadu 2014, kdy už ve Slavii nepůsobil, a to ze soukromého účtu své manželky. Hrozilo mu za to až pět let vězení.

Růžička vinu odmítá. Současný trenér extraligového Chomutova dříve připustil, že peníze od Palaščáka přijal. Do účetnictví Slavie se podle něj částka nedostala proto, že podnikatel k ní měl ještě dodat potřebné dokumenty, což neučinil. Růžička po vypuknutí kauzy loni po mistrovství světa opustil funkci reprezentačního kouče.

Celebrity - další články

Doporučujeme