V královské rodině jsou na nože! Princezně Kate se nelíbí, že musí syn George nastoupit na internát

27. října 2023·Celebrity·Redakce

Kate s Williamem a princ George. (Foto: Profimedia)

Ve většině rodinách děti opouští teplé bydlo až po vystudování střední školy, možná vysoké, pokud ji studují ve svém rodném městě. V královské rodině je to ale úplně jinak. Princezna Kate se už brzo bude muset rozloučit se svým desetiletým synem, princem Georgem. Ten podle tradice bude muset nastoupit na internátní školu Eton College.

Odchod dítěte z domu se dotkne každého rodiče. Své o tom ví i Kate Middleton, která již brzy pošle svého desetiletého syna prince George na internátní školu, jak je v královské rodině zvykem. Podle zahraničích médií je princezna z toho zdrcena.

Tradice má pevné místo

Je známo, že britská královská rodina má dlouhou tradici posílat své dědice do elitních internátních škol. Princ William a Harry chodili na Eton College. Král Karel III. dokonce navštěvoval internátní školu Gordonstoun ve Skotsku. Poslal ho tam tehdy jeho otec princ Philip (†99), protože byl nespokojený s jeho měkkou povahou a doufal, že ho pobyt zmuží.

View this post on Instagram

A post shared by Taç Veliaht Royal Magazini (@katemiddletonekspertizi)

Deníku The Express uvedl, že je podle Kate poslání prince na Elton College proti snahám o modernizaci monarchie a bojí se i o jeho blaho kvůli vlastním traumatickým zkušenostem se šikanou během let na internátní škole. Dokonce se podle palácových zdrojů kvůli tomu pohádala s manželem, princem Williamem.

Nakonec ale s tímto krokem neochotně souhlasila. Kate dlouho nesouhlasila s manželem, aby ho poslal pryč, i když je to tradice. Kate si myslí, že poslat ho do takové dusné instituce s vyšší státní správou je proti všem jejich snahám o modernizaci monarchie. Navíc jí bude George chybět. Ona a William se o tom dlouho hádali, ale nakonec princ vyhrál,” uvedl pro média zdroj blízký paláci.

View this post on Instagram

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Ve hře je ale stále možnost, že malý princ bude navštěvovat školu, kam chodila jeho matka. Nedávno se totiž Kate byla na svou alma mater Marlborough College podívat. Jaké tak bude konečné rozhodnutí rodičů ještě uvidíme, už teď je ale jasné, že internát prince George stejně jako jeho předky nemine.

Celebrity - další články

Doporučujeme