Vendulka Utěšitelka udělala po 5 letech první krůčky. Po napadení pitbuly se Eva zotavuje dlouho

8. března 2023·Celebrity·Redakce

Eva Jeníčková (Foto zdroj: Instagram Evy Jeníčkové – se souhlasem Evy)

Herečka Eva Jeníčková, známá především pro roli Vendulky Utěšitelky v Básnících nebo krásné Mariky ve filmu Sněženky a machři, se na instagramu pochlubila prvními kroky, které dokázala po 5 letech udělat. Po ošklivém napadení pitbuly se zotavuje velice dlouho.

Když Eva v roce 2018 vyrazila se svým pejskem na procházku, netušila, že se jí právě tohle venčení stane osudným. Procházeli se spolu po prázdném hřišti ve Venice v Los Angeles, když v tom k ní zezadu přiběhli dva pitbulové.

Jeden se mi zakousnul do levé nohy, druhý mě vyhodil do vzduchu, kde jsem se otočila a dopadla na pravý bok s levou nohou složenou pod pravou,” svěřila se Eva Jeníčková. “Měla jsem čtyři úplně natržené svaly v pravé kyčli. Střední hýžďový sval, který je hlavním nositelem tělesné hmotnosti, byl zcela odtržen.” 

Tehdy musela podstoupit náročnou operaci. Po 12 týdnech naprostého klidu mohla začít s rehabilitací. S chůzí jí pomáhalo antigravitační chodítko, které používá NASA při tréninku astronautů, aby se naučili chodit v beztížném stavu.

Nyní zveřejnila na sociálních sítích video, na kterém dělá několik kroků bez pomoci a konečně se zase cítí normálně.Stále je před námi spousta práce, ale musím oslavit tento monumentální průlom. Vím, že bez pomoci mnoha lidí kolem mě a veškeré vaší úžasné podpory nablízku i na dálku, bych stále se skřípěním zubů bojovala, abych se přes to dostala,” napsala k příspěvku. Všichni jí v komentářích vyjadřují gratulace a podporu.

View this post on Instagram

A post shared by Eva Jenickova (@evickafinky)

Celebrity - další články

Doporučujeme