VIDEO: Lucie Bílá slaví padesátiny! Podívejte se na její největší hity

7. dubna 2016·Celebrity·Luboš Procházka

V české populární hudbě posledních dekád je jasnou královnou. Má osmnáct Českých slavíků, vystupuje v muzikálech a několikrát se objevila i před kamerou. Méně štěstí ale zatím měla ve vztazích s muži. Zpěvačka Lucie Bílá dnes slaví padesátiny!

“Nikdy jsem nebyla v lepší fázi života, než jsem teď. Mám všechno, co jsem si jako náctiletá přála. Nehroutím se z kritiky a už vůbec neřeším, že se mi nedaří žít v páru,” svěřila se letos v lednu Lucie Bílá. Fanoušky v poslední době potěšila písničkou k filmu Lída Baarová a k narozeninám vydá nové album Hana.

Hana Zaňáková je její skutečné jméno. Pod pseudonymem začala s popovými písněmi, občas si ale odskočila i do metalového Arakainu. Zlom v její kariéře přišel začátkem 90. let s angažmá v muzikálu Bídníci a hlavně po setkání s Ondřejem Soukupem a Gabrielou Osvaldovou, kteří stáli za většinou jejích hitů – například Láska je láska, Haňa Zaňa, Trouba či Most přes minulost z muzikálu Johanka z Arku. Za roli bojovné francouzské panny získala v roce 2001 divadelní Thálii, na druhou byla nominována o osm let později za titulní roli v muzikálu Carmen.

Klausova podporovatelka

Nejrůznějších cen má Lucie Bílá na svém kontě celou řadu. Od nepřekonatelného množství Českých slavíků přes anketu TýTý, několikrát získala ocenění od Akademie populární hudby, v roce 2011 ji dokonce akademici vyhlásili Zpěvačkou dvacetiletí. V říjnu 2014 se dočkala také oficiálního státního vyznamenání, když jí prezident Miloš Zeman udělil medaili Za zásluhy. V minulosti aktivně podporovala jeho předchůdce Václava Klause.

K politice se ale Lucie Bílá vyjadřovala jen občas (a obvykle tím na sebe přivolala vlnu kritiky), vždycky totiž byla hlavně hvězdou populární hudby. “Jsem národní majetek,” říká s nadsázkou zpěvačka, která svou popularitu trochu viní i z obtížného hledání partnera. “Říká se: Ženská má být jako písnička, ale ne moc známá. Jenže já jsem všech,” povzdechla si dvakrát rozvedená Bílá, která má ze vztahu s producentem Petrem Kratochvílem syna Filipa.

Chlapa teď nemám a nevadí mi to, říká jubilantka Lucie Bílá!

Podívejte se na největší hity Lucie Bílé:




 

 

 

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme