Zemřel herec z Fontány pre Zuzanu 2. Vladimíru Markovi bylo 69 let

30. července 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Herec Vladimír Marek. (Foto: ČTK)

Český herec Vladimír Marek zemřel ve čtvrtek v nedožitých 70 letech. Lidé si herce mohou pamatovat v roli šílence, který ohrozil hlasatelku v přímém přenosu. Mohli ho také vidět ve známých muzikálech Johanka z Arku nebo Excalibur.

Vladimír Marek zemřel krátce před srpnovými kulatinami. V posledních letech již moc nevycházel ze svého bytu na pražských Vinohradech, protože částečně ochrnul a bojoval s rakovinou. “Tělo se rozhodlo, že mi vrátí všechno, čím jsem ho za svého bujného života trápil,” uvedl jednou pro deník Blesk.

Od víkendu se nikomu ze svých přátel přes sociální síť neozval. Ti o něj měli obavy. Šel jsem po všech možných institucích – nemocnice, přátélé, sousedé… Nakonec jsem nechal otevřít byt hasiči. Bohužel už byl Vláďa mrtvý,” napsal na Facebook přítel Radek Krejčí.

Dlouhá léta působil Marek jako loutkoherec v kálovehradeckém Divadle Drak, pražském Divadle Na Zábradlí, Ta Fantastika nebo Hybernia. Ve filmové roli se lidem zapsal do podvědomí coby mafiánský boss PexesoPerníkové věži nebo manažer Pavola Habery ve Fontáně pre Zuzanu 2.

Celebrity - další články

Doporučujeme