Zpěvák Brown nepřišel na konfrontaci s obětí údajného znásilnění. Skandál, tvrdí zástupkyně ženy

28. května 2019·Celebrity·Lukáš Vaněk

Americký zpěvák Chris Brown, jenž od letošního ledna čelí ve Francii obvinění ze znásilnění, v úterý ignoroval předvolání a nedostavil se na konfrontaci se ženou, která jej z činu obvinila. Agentuře AFP to řekla ženina právní zástupkyně, podle které zpěvák svou nepřítomností prokázal neúctu k francouzskému právnímu řádu a zradil důvěru francouzských úřadů, které mu v lednu dovolily vycestovat ze země.

Pan Brown nemá pro svou nepřítomnost žádnou pádnou omluvu. Zkrátka se úmyslně rozhodl, že se na dnešní (úterní, pozn.red.) konfrontaci nedostaví… Je to skandál,” uvedla Gloria Allredová, právní zástupkyně ženy, která Browna ze znásilnění obvinila.

Čtyřiadvacetiletá žena tvrdí, že Brown ji znásilnil ve svém apartmá v pařížském hotelu Le Mandarin Oriental v noci na 16. ledna. Ze znásilnění obvinila rovněž jeho osobního strážce a jednoho ze zpěvákových přátel. Všichni tři muži byli v lednu zadrženi a následně z vazby bez obvinění propuštěni. Na dnešní konfrontaci se nedostavil ani jeden z nich.

Právník třicetiletého Browna dnes označil obvinění za nactiutrhačná, vybájená a protimluvná. Zároveň ujistil, že jeho klient je francouzské justici nadále “k dispozici”. “Byl první, kdo žádal zorganizování konfrontace se stěžovatelkou, která to spěšně odmítla, i když se nacházel ještě ve vazbě a byl připraven jí čelit,” dodal právník Raphaël Chiche.

Brown se do problémů se zákonem dostává opakovaně. V roce 2009 se přiznal k napadení bývalé přítelkyně, popové hvězdy Rihanny, za což mu byl vyměřen pětiletý podmínečný trest. Kvůli porušení podmínky pak strávil rok ve vězení. V roce 2013 zase napadl jednoho fanouška a byl odsouzen k pokutě a dvěma dnům vězení.

V létě 2016 zpěváka obvinila z napadení modelka Baylee Curranová. Brown na ni prý ve svém domě v rámci osobního sporu namířil zbraň. Zpěvák nařčení odmítl a následně byl propuštěn na kauci 250 000 dolarů (nyní 5,8 milionu korun).

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme