Evropská velkoměsta zejí prázdnotou: Podívejte se na fotky vylidněné Prahy

20. března 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Karel Werner / Facebook

Kvůli nákaze novým typem koronaviru musí v současnosti Evropané zůstávat raději doma. Ulice tak zejí neobvyklou prázdnotou a mnohá města se změnila k nepoznání. Lidé na cestě za prací či nákupy se na internetu podělili o to, jak vypadají veřejná prostranství v době karantény.

Takový pohled se nám (snad) už jen tak nenaskytne. Lidé v mnoha zemích zůstávají buď z nařízení vlády nebo vlastního rozhodnutí pokud možno doma.

Obchody a restaurace jsou zavřené, mnoho lidí zůstává doma na home office. Lokality, které jsou jindy v obležení tisíců turistů, najednou stojí zcela osamoceně, takřka bez povšimnutí. Když už se na ulici lidé potkají, udržují mezi sebou dvoumetrové rozestupy a příliš se spolu nesdružují.

Z ulic se vytratil v podstatě všechen život a Evropa vypadá tak trochu jako po vymření. O neobvyklý pohled na známá místa se řada lidí podělila na sociálních sítích.

Praha na karantény k nepoznání…Prázdná

Zveřejnil(a) Kysylychyn Lyubov dne Úterý 17. března 2020

Opatření budou zřejmě trvat ještě minimálně pár týdnů. Nejvíce je změna patrná ve velkých metropolích, život ale zdánlivě ustal i v menších obcích a městech. Některé snímky  ze sociálních sítí najdete v naší galerii. A jak to v současnosti vypadá u vás?

Články - další články

Doporučujeme