Homosexualita není moderní výmysl. Pastor historickými snímky bojuje proti předsudkům

29. srpna 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Bored Panda / Nathan Monk

Mnozí lidé žijí v přesvědčení, že početná komunita LGBT+ je převážně výsledkem moderního životního stylu a určitého společenského trendu, který však za čas opět pomine. Homosexuálové se však v boji proti těmto předsudkům setkali s nečekaným spojencem - pastorem jménem Nathan Monk. Ten totiž zveřejnil rozsáhlou sbírku historických snímků, aby podobné teorie vyvrátil.

Pastor Nathan Monk je sám sice ženatý heterosexuál a otec od rodiny, to mu však nijak nebrání v tom, aby byl otevřeným podporovatelem LGBTQ+ komunity. Mezi věřícími je totiž stále ještě velmi rozšířený názor, že transsexualita či jiná než heterosexuální orientace jsou jen výstřelkem posledních let. Homosexuální celebrity, postavy ve filmech a jejich zastoupení v popkultuře podle nich podporují nárůst podobných tendencí u mladých a rozšiřují se ve společnosti.

To je však podle Monka holý nesmysl. Orientace a odlišná genderová identita je podle něj pro lidi zcela přirozená a ve společnosti byla vždy. Jen nebyla tak vidět.

“Být LGBTQ+ není něco, co vynalezli mileniálové. Lidé byli vždycky homosexuální. Nevidíte nárůst, vidíte, kolik lidí bývalo kdysi umlčeno,” napsal pastor 19. března na svou stránku na Facebooku. Své tvrzení se rozhodl doložit sbírkou historických fotografií, které zachycují zakázanou lásku v minulém a předminulém století.

“Sdílel jsem je, protože si myslím, že je důležité vzpomínat na ty, kdo přišli před námi. Na ty, kdo museli bojovat a nemohli žít podle své přirozenosti. Myslím, že je důležité připomínat, že komunita LGBTQ+ byla vždy součástí společnosti a vždy také bude. ta realita by měla být přijata, namísto abychom se tomu vyhýbali a vysmívali,”uvedl pastor ke své sbírce fotografií.

Články - další články

Doporučujeme