Bude nás v Eurovizi reprezentovat Barbora Mochowa? Poslechněte si její píseň

12. ledna 2019·Hudba·Barbora Pisingerová

Zdroj: Barbora Mochowa / Facebook

Mladá éterická klavíristka s velkým úsměvem. To je Barbora Mochowa (25), která se letos uchází o místo reprezentanta České republiky v mezinárodní hudební soutěži Eurovize. Již před dvěma lety debutovala albem Waiting For The White Raven, kterým si získala nejednoho fanouška. Širší popularity se jí však dosud nedostalo. Změní to soutěž Eurovize?

Ačkoli se Barbora cítí jako Češka, její geny jsou značně rozmanité. Příbuzní z matčiny strany totiž pochází z Ruska a ti z otcovy zase z Německa. Barbora sama přitom zpívá anglicky a soustředí se spíš na mezinárodní publikum, než pouze na českou scénu. A právě proto by pro ni mohla být případná účast v Eurovizi klíčová.

Hudební styl mladé zpěvačky přirovnávají fanoušci ke stylu populární Lany del Rey. Její hudba i texty působí jako ze světa snů. Někoho však možná překvapí, že na místo současné hudby ji prý inspiruje hlavně ta renesanční. Mezi své české vzory pak počítá například Martu Töpferovou nebo Lenku Dusilovou.

“Překvapení! Moji přátelé, kamarádi, písnička True Colors, kterou jsme složili během jednoho dne na českém songwriting campu společně s Viliam Bérešem a Koos Kamerlingem, se dostala do českého finále Eurovision Song Contest! Mám radost!  Můžete pro ni hlasovat už právě teď! Stačí stáhnout aplikaci ‘Eurovision’ a tam už ji najdete:) Moc děkujeme, https://eurovision.tv/app, ” uvedla  7. ledna na Facebooku a sdílela video své soutěžní písně.

Barbora Mochowa – True Colors:

Hudba - další články

Doporučujeme