Chinaski natočili originální klip, zaznamenali v něm desetiletou proměnu svých věrných fanynek. VIDEO

7. prosince 2017·Hudba·Karolína Stránská

Chinaski (Foto: Frekvence 1)

Před a po fotky, které ukazují, jak moc se jeden může změnit v rozmezí dekád, jsou velmi populárním materiálem na internetu a objevují se často v nejrůznějších rubrikách. Právě z tímto fenoménem se nechala inspirovat kapela Chinaski ve svém novém klipu.

Právě kvůli plánovanému novému singlu Potkal jsem tě po letech před časem zveřejnila kapela na Facebooku výzvu, že shání do videoklipu komparzistky. Členové poprosili své fanynky o deset let staré fotografie. Ze stovek nabídek jich nakonec vybrala patnáct. Fanynky se pak pod rukama vizážistek změnily na jeden den na herečky a jejich dekádovou proměnu ztvárnil režisér Adam Skála.

Námět klipu Potkal jsem tě po letech, který ukazuje proměnu dívek v ženy, je zcela v souladu s textem písně. „Ten je o setkání, které se může poštěstit každému z nás. Potkáte svoji dávnou lásku, vybaví se vám zaprášené vzpomínky, přemýšlíte, jaké to tehdy bylo a jak po těch letech znovu začít rozhovor,“ uvedl zpěvák Chinaski Michal Malátný.

Režisér Adam Skála na natáčení nejvíce ocenil, že každá z fanynek má svůj unikátní příběh, se který na natáčení dorazila. „To je pro režiséra unikátní materiál. Říct, že ty nejzajímavější příběhy píše život sám, je sice klišé, ale každé klišé má kořeny v pravdě. Pro celý tým bylo navíc velkou radostí pracovat ve videoklipu s opravdovými lidmi místo umělých postav,“ dodal režisér Skála.

Hudba - další články

Doporučujeme