Hitovka týdne: Billy Idol – Eyes Without A Face

1. prosince 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Billy Idol. (Foto: Shutterstock)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit Eyes Without A Face od Billy Idol.

Neuvěřitelných 66 let oslavil v úterý britský zpěvák Billy Idol. S jeho hitovkou týdne se přeneseme do roku 1984, kdy mu bylo o třicet let míň, a kdy se z každého rádia ozývala jeho písnička Eyes Without A Face – nádherná balada, ve které byl slyšet nejen on, ale i jeho tehdejší přítelkyně – britská herečka, zpěvačka a tanečnice Perri Lister, která mu o čtyři roky později porodila syna.

K napsání písničky Eyes Without A Face inspiroval Billyho Idola, který se ve svých memoárech přiznal, že ho vždy fascinovaly názvy hororů, název francouzského hororu Les Yeux Sans Visage (Oči bez tváře). Billy Idol dnes žije v Los Angeles a právě vydal nové vánoční album Happy Holidays.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu napsat, jakou písničku máte vy spojenou s narozením vašeho potomka či neteře nebo synovce. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co ve vás vyvolává tahle píseň?

Hudba - další články

Doporučujeme