Hitovka týdne: Depeche Mode – Enjoy The Silence

6. května 2021·Hudba·Redakce

Depeche Mode (Ilustrační foto: Shutterstock)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na Facebooku a Instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit Enjoy The Silene od skupiny Depeche Mode.

V neděli 9. května oslaví své narozeniny lídr jedné z nejpopulárnějších skupin všech dob – Depeche Mode. Dave Gahan oslaví neuvěřitelné 59. narozeniny. Jeho hlas slýcháme už od poloviny 80. let a hity, kterým ho propůjčil, patří dnes už mezi klasiku. Na Frekvenci 1 vám jich hrajeme celou řadu. Jako Hitovkou týdne jsme zvolili „Enjoy The Silence“ – megahit roku 1990, který měl krásný klip inspirovaný knížkou „Malý princ“!

Dave Gahan v něm chodil jako král s korunou na hlavě a s rozkládacím lehátkem po svazích skotských hor, švýcarských Alp a portugalském pobřeží. A protože je to zatím největší hit Depeche Mode, nesmí samozřejmě chybět na žádném jejich koncertě. Hráli ho i na svém zatím posledním (v pořadí jedenáctém) vystoupení u nás: v lednu 2018 v pražské O2 aréně.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na Facebooku a Instagramu napsat s čím máte píseň spojenou nebo co si okamžitě vybavíte, když ji slyšíte. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak s čím máte spojený tento hit od Depeche Mode? Napište nám!

Hudba - další články

Doporučujeme