Hitovka týdne: Eros Ramazzotti – Piú Bella Cosa

27. října 2021·Hudba·Barbora Turková

Erose Ramazzotti (Zdroj: Shutterstock)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na Facebooku a Instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit Piú Bella Cosa od Erose Ramazzottiho.

Ve čtvrtek 28. října si připomínáme vznik samostatného československého státu. Ale pozor, významný den je to i pro italského zpěváka Erose Ramazzottiho. Ten totiž v tento den slaví své 58. narozeniny.

I když mu jsou mnozí jeho čeští fanoušci věrní už od 80. let, poprvé k nám zavítal až v roce 2010. A jeho první koncert byl také spojený s jedním naším státním svátkem. Eros Ramazzotti zpíval své největší hity v pražské O2 aréně 17. listopadu 2010, tedy v den výročí sametové revoluce. Od té doby se už třikrát vrátil.

My se s ním vrátíme do roku 1996, kdy se poprvé stal otcem (narodila se mu dcera „Aurora“) a taky bodoval v mnoha zemích s hitem „Piú Bella Cosa“, který věnoval své tehdejší přítelkyni a pozdější manželce, švýcarské modelce a moderátorce Michelle Hunzicker. Ani na jednom ze svých pražských koncertů tenhle hit nevynechal.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na Facebooku a Instagramu napsat s čím máte píseň spojenou nebo co si okamžitě vybavíte, když ji slyšíte. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak s čím máte spojený hit Woman. Napište nám!

 

Hudba - další články

Doporučujeme