Hitovka týdne: Jan Kalousek- Chodím ulicí

7. prosince 2022·Hudba·Redakce

Jan Kalousek. (Foto: Profimedia)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Jan Kalousek- Chodím ulicí.

V neděli 11. prosince oslaví 61. narozeniny Jan Kalousek. Poprvé ho většina z nás zaregistrovala začátkem 90. let v hitu skupiny ZOO Už se blíží čas sluhů. Pak měl pár sólových hitů, s režisérem Filipem Renčem spolupracoval na filmu Rebelové a ve filmu Šakalí léta zpíval postavu Bejbyho. Pak na čas zmizel z éteru.

Až v roce 2000 slavil comeback s hitem Hvězdy se mění, který mu napsal jeho bratr Šimon. V roce 2009 si vzal za ženu o téměř 20 let mladší právničku Karolínu Broďákovou a dnes spolu vychovávají už tři děti.

V letech 2010 až 2012 byl pražským zastupitelem. A v roce 2010 také vyhrál spor s bývalým kytaristou skupiny Support Lesbiens Jardou Helešicem. Ten mu musel zaplatit 200 000 korun za to, že v písničce In Da Yard použil motiv jeho hitu Chodím ulicí.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci Sobotní party na Frekvenci 1, kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co se vám vybaví?

Hudba - další články

Doporučujeme