Hitovka týdne: Linkin Park – Numb

16. března 2022·Hudba·Barbora Turková

Linkin Park (Zdroj: Profimedia)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od skupiny Linkin Park Numb.

V neděli by oslavil 46. narozeniny Chester Bennington z Linkin Park. Bohužel mu k nim jeho blízcí už nepopřejí. Před pěti lety, červenci roku 2017 si vzal život. Pouhý měsíc před tím přitom ještě zpíval na letišti v pražských Letňanech největší hity své kapely Linkin Park. Mezi nimi i „Numb“; hit z roku 2003 o touze přestat žít život tak, jak nám ho nalinkovali, žít ho podle sebe.

Klip k němu se natáčel v Praze na Karlově mostě a také na Gymnáziu Jana Keplera (kde studovali mj. politička Petra Buzková, architekt Jan Kaplický nebo olympionik Lukáš Pollert). Pravdou ale je, že Chester Bennington tehdy do Prahy nedorazil. Měl problémy se žaludkem a střevy a musel se vrátit domů do Ameriky, kde ho operovali. Svůj part pak natočil o něco později v jednom kostele v Los Angeles!

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu napsat, jaké pocity máte spojeny s tímto hitem. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak se s námi o vaše pocity podělte!

 

Hudba - další články

Doporučujeme