Hitovka týdne: Nek – Laura non c’è

4. ledna 2023·Hudba·Redakce

NEK. (Foto: Profimedia)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Nek - Laura non c'è.

V pátek 6. ledna oslaví 51. narozeniny italský zpěvák NEK. Ačkoliv doma v Itálii je velmi populární už dobrých 25 let, u nás je známý pouze písničkou Laura Non C’é. Ta měla docela zajímavý text. NEK se v ní omlouval své dívce, že stále nemůže zapomenout na Lauru, se kterou chodil před ní. Zpěvák písničkou na sebe upozornil v roce 1997 nejdřív doma v Itálii a o pár měsíců později se z ní stal velký hit po celé Evropě. Dočkala se dokonce i anglické a španělské verze.

Dá se říct, že NEK byl prvním italsky zpívajícím popovým zpěvákem od Erose Ramazzottiho, který se prosadil na evropských rádiích, takže není divu, že hned dostal nálepku nový Eros Ramazzotti. Měl nakonec ale jen jeden mezinárodní hit a u nás se na něj poměrně rychle zapomnělo. Doma v Itálii a taky ve Španělsku je ale populární dodnes. NEK je podruhé ženatý a má dvě dcery, 27tiletou Martinu a 13tiletou Beatriče.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví? 

Hudba - další články

Doporučujeme