Hitovka týdne: Ryan Paris – Dolce Vita

8. března 2023·Hudba·Redakce

Ryan Paris

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Ryan Paris - Dolce Vita.

V neděli 12. března oslaví 70. narozeniny italský zpěvák Ryan Paris, který – ačkoliv v Římě vystudoval architekturu – se na konec proslavil jako hvězda italo-diska a přesně před čtyřiceti lety vstoupil do historie popmusic hitem Dolce Vita. Ten se hrál po celé Evropě a v mnoha zemích starého kontinentu také bodoval vysoko v hitparádách. Zajímavé je, že jeho spoluautorem je Paul Mazzolini, který je známý jako Gazebo. Ten se tehdy pro změnu proslavil hitem I Like Chopin. Italům se prostě v osmdesátých letech v evropských žebříčcích velmi dařilo.

Ryan Paris natočil k písničce Dolce Vita klip v Paříži. Pózoval tam před Eiffelovkou, popíjel kávu v jedné z tamních kaváren a když tančil na jednom z tamních bulvárů, tak kolem něj kroužily dívky na kolečkových bruslích. Prostě sladký život… Dolce Vita!

Ryan Paris v neděli oslaví 70ku, tak přejeme už dopředu všechno nejlepší!

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví? 

Hudba - další články

Doporučujeme