Hitovka týdne: Shalom – Stín katedrál

1. února 2023·Hudba·Redakce

Petr Muk. (Foto: Profimedia)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Shalom - Stín katedrál.

Letos je to přesně 20 let, co se Petr Muk podruhé stal stříbrným českým slavíkem. V sobotu 4. února by oslavil 58. narozeniny. Bohužel nás před třinácti lety nečekaně opustil. Díky písničkám, které natočil, a které se dodnes hodně hrají, je s námi ale dál. Stále vycházejí výběry jeho největších hitů, ať už z dob Oceánu, Shalomu nebo z jeho sólové kariéry a dokonce existuje i festival na jeho počest, který se koná každý rok koncem srpna v Kouřimi. Jmenuje se Kouřimská skála a třeba loni na něm vystoupili Lucie Bílá, Bára Basiková nebo Petr Kolář.

Většina hitů, které Petr Muk zpíval, byla původních. Ale největší slávu mu přineslo Bon Soir Mademoiselle Paris, Zrcadlo nebo Stín katedrál.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví? 

Hudba - další články

Doporučujeme