Hitovka týdne: Simply Red -Fairground

8. června 2022·Hudba·Barbora Turková

Simply Red (Zdroj: Shutterstock)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Simply Red - Fairground.

Oslavencem tohoto týdne je Mick Hucknall, který už od poloviny 80. let stojí v čele Simply Red – formace, kterou si Britové zvolili nejlepší britskou skupinou let 1992 a 1993. Ve středu slaví 62. narozeniny. Poté, co absolvoval tisíce koncertů po celém světě, teď pěstuje víno na Sicílii. Nese název „Il Cantante“ – tedy Zpěvák – a láhev stojí kolem dvanácti set! Možná, že tamní vinice po něm jednou převezme jeho dnes patnáctiletá dcera Romy.

Simply Red měli celou řadu hitů, ale pouze s jedním vystoupili až na vrchol britské hitparády – a to v roce 1995. Jmenoval se „Fairground“, a když jste se dívali na klip k němu, tak jste dostali závrať. Mick Hucknall se v něm společně s kamarády proháněl na horské dráze.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co se vám vybaví?

 

Hudba - další články

Doporučujeme