Hitovka týdne: Sinéad O’Connor – Nothing Compares 2 U

8. prosince 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Sinead O’Connor. (Foto: Google)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Sinéad O’Connor - Nothing Compares 2 U.

Ve středu slaví 55. narozeniny slavná irská zpěvačka, která v roce 1990 dojala svět srdceryvnou baladou Nothing Compares 2 U. Bylo jí teprve třiadvacet, když v klipu bloudila s oholenou hlavou a osamělá jedním pařížským parkem, ronila slzy a zpívala své ztracené lásce, že se jí nic nevyrovná.

Tu písničku napsal a jako první taky natočil už v roce 1985 Prince. V jeho podání ji ale téměř nikdo nezná. Megahit obřích rozměrů z ní až o pět let později udělala právě Sinéad O’Connor. A o dalších pět let později ji zazpívala v pražské Sportovní hale.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu napsat, jakou písničku máte vy spojenou s narozením vašeho potomka či neteře nebo synovce. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci  Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co ve vás vyvolává tahle píseň?

Hudba - další články

Doporučujeme