Hitovka týdne: Stevie Wonder – I Just Called To Say I Love You

11. května 2022·Hudba·Barbora Turková

Stevie Wonder (Zdroj: Shutterstock)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od zStevieho Wondera I Just Called To Say I Love You.

Stevie Wonder slaví v pátek 13. května 72. narozeniny. Ačkoliv je už od narození nevidomý, rozdává už dobrých šedesát let radost ve svých písničkách. U nás je nejznámější „I Just Called To Say I Love You“, kterou v roce 1984 natočil pro americkou komedii „Žena v červeném“, a za kterou o rok později získal Oscara.

Toho Stevie Wonder věnoval Nelsonu Mandelovi, jihoafrickému bojovníkovi proti apartheidu, který strávil 27 let ve vězení, aby se poté stal na šest let prezidentem Jihoafrické republiky. Stevie Wonder je otcem devíti dětí, které přivedl na svět se šesti ženami. Jeho nejmladší dceři je osm let. Od roku 2014 je vegan a před třemi lety podstoupil transplantaci ledviny.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu napsat, která písnička podle vás nejlíp vystihuje pocity zlomeného srdce. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak co? Komu byste věnovali Oscara nebo jinou sošku? 

Hudba - další články

Doporučujeme