Hitovka týdne: Team – Slovník cudzích snov

26. dubna 2023·Hudba·Redakce

Skupina Team

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od slovenské skupiny Team Slovník cudzích snov.

Tentokrát se s hitovkou týdne vrátíme přesně o 20 let zpět. Slovenská skupina Team tehdy slavila obrovský comeback; v dubnu 2003 vystoupila v deseti českých a moravských městech – v rámci turné, které navštívilo padesát tisíc lidí. Z toho turné pak dokonce vyšlo i živé album „Live In Praha“, na kterém bylo 15 největších hitů skupiny Team. 28. dubna 2003 pánové hráli v Plzni a 29. dubna to turné vrcholilo v pražské T-Mobile aréně.

Skupina se dala dohromady v roce 1980, o osm let později se k ní přidal Palo Habera a v roce 1989 se pánové poprvé stali zlatými slavíky (to se jim povedlo celkem třikrát). Palo Habera je podepsaný pod většinou hitů skupiny Team, respekt si získal i jako porotce v SuperStar. Loni v dubnu oslavil neuvěřitelné šedesátiny a taky je to už dvojnásobný dědeček. Tady je na Frekvenci 1 se skupinou Team v hitovce týdne: „Slovník cudzích snov“ z roku 2002.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví? 

Hudba - další články

Doporučujeme