Hitovka týdne: Youssou N’Dour a Neneh Cherry – 7 Seconds

9. března 2022·Hudba·Dominika Číčelová

UNITED KINGDOM – JANUARY 01: MTV AWARDS EUROPE Photo of Youssou N’DOUR and Neneh CHERRY, w/Youssou N’Dour (Photo by Mick Hutson/Redferns

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Youssou N’Dour a Neneh Cherry 7 Seconds.

Ve čtvrtek 10.3. slaví 58. narozeniny švédská zpěvačka Neneh Cherry. Prosadila se několika hip-hopovými hity, ale opravdovou slávu jí přinesl až duet se senegalským zpěvákem jménem Youssou N ‘Dour „7 Seconds“. To byl v roce 1994 obrovský hit po celé Evropě.

Zpívá se v něm ve třech jazycích (anglicky, francouzsky a senegalsky) a je o tom, že jsme si všichni rovni, ať už přijdeme na svět se světlou nebo tmavou kůží. O prvních sedmi sekundách v životě člověka, ve kterých nemá ani zdání, jakým předsudkům nebo diskriminaci by mohl v budoucnu čelit. Doprovázel ho působivý černobílý videoklip, ve kterém byly dětí různých barev pleti, které byly ještě malé a neměly zatím ani zdání, že by je kvůli jejich původu či barvě pleti mohlo čekat nebezpečí.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu napsat, jaké pocity máte spojeny s tímto hitem. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00 a v rámci Sobotní party na Frekvenci 1. Kde bude společně s vámi nostalgicky vzpomínat moderátor Ondra Kubala! Tak se s námi o vaše pocity podělte!

Hudba - další články

Doporučujeme