Lenny vydává novou desku. Heartbreak Culture je hudebně velmi rozmanitá

2. září 2022·Hudba·Redakce

Zpěvačka Lenny Filipová. (Foto: Profimedia)

Zpěvačka Lenny, celým jménem Lenny Filipová, 2. září odtajnila svou zbrusu novou rockovou desku HEARTBREAK CULTURE. Na albu najdeme jedenáct písní, z toho tři už mohli fanoušci slyšet v průběhu letošního roku. Všechny skladby pak zazní 24. listopadu na zpěvaččině dosud největším sólovém koncertu v O2 universu.

Heartbreak culture dokazuje, že Lenny nemá žánrové hranice. Album je svižné a rockové. Rock je pro mě potrava pro duši. Když začne hrát skvělý kytarový riff, něco uvnitř mě se zažehne a mám pocit, že vše je možné. Možná na lidi působím mile a stydlivě, nicméně na pódiu dostává prostor moje dravá stránka a nic mě nezastaví,” uvedla zpěvačka.

View this post on Instagram

A post shared by Lenny (@lennyfilipova)

Myšlenka nového alba se zjevila v roce 2020. Tou dobou vznikla ve slavném liverpoolském studiu The Motor Museum první píseň. Největší část ale rostla v Berlíně během songwriting sessions. Ač byla většina práce na albu provedena v zahraničí s umělci z jiných zemí, tak zpěvačka dokazuje, že kvalitní mezinárodní pop lze vytvořit i v českých poměrech. V legendárním pražském studiu Faust vznikala ve spolupráci s Pam Rabbit píseň Animal, o jejíž produkci se spolu s dalšími dvěma tracky postaral Filip Vlček, který svým inovativním přístupem přispěl k podobě alba nemalou měrou. Ve studiu Babylon zase Marcus Tran produkoval úvodní píseň alba Superpower, na níž se autorsky podílel i Marpo.   

Rozmanitost tvorby desky jsem si zkrátka neskutečně užívala. Nejlepší věci u mě vznikaly právě tehdy, když jsem trochu popustila uzdu kreativitě a netlačila tolik na pilu,“ přibližuje několikanásobná držitelka Ceny Anděl vznik nové řadovky. „Obecně bych chtěla, aby si fanoušci poslech desky hlavně co nejvíc užívali. Tímhle albem jsem si ale také splnila spoustu profesních snů, a to je, myslím, hezkým posláním. Žádný sen není dostatečně velký na to, aby se nesplnil, když do toho dáme vše, co v nás je,” dodala Lenny.

Hudba - další články

Doporučujeme