Píseň Joyride, Joyride z filmu Buko stojí za poslech. Honza Ponocný si do pohodového duetu přizval britskou Emily Burns

29. dubna 2024·Hudba·Matěj Kašpar

Circus Ponorka & Emily Burns (Zdroj: Profimedia)

Film Buko nepřinesl pouze skvělý scénář, herecké výkony, ale také kvalitní hudbu. Diváky zejména zaujala píseň Joyride, Joyride, kterou napsal Honza Ponocný alias Circus Ponorka a přizval do ní oduševnělý hlas britské zpěvačky Emily Burns.

Píseň byla nahrána v legendárním londýnském studiu Abbey Road a předznamenává desku Lost Angeles, kterou se CircusPonorka chystá vydat v září letošního roku. Dvojice jako sólisté nabízí zcela odlišné hudební zážitky, přesto spolupráce zpěvačky a zpěváka vytvořila ve výsledku dokonalou souhru. Pomocný zní v zadních vokálech pod hlavní pěveckou linkou Emily výborně a vyzdvihuje tak její hlasové kvality. Píseň zní klidně, vyváženě, pohodově a je to přesně ten typ písničky, která se hodí na procházku, jízdu autem nebo projížďku na bruslích. Zkrátka skvěle doplní dobrou náladu a dost možná ji i navodí. Evokuje volnost.

„Léta jsem si ty akordy brnkal jen tak pro sebe, a pak jsem jednou zaslechl Emily hlas. Nějak to docvaklo – ona se k duchu té písničky dokonale hodí. Je v tom celém lehkost, která mi sedí,“ prozradil k novince Honza Ponocný. Emily se přitom věnuje spíše elektropopovému žánru, přesto do písně skvěle zapadla, což pouze potvrzuje dokonalé hudební cítění Honzy Pomocného. Baví mě skladby, které vzniknou tak nějak samy, bez dřiny a kalkulace, což byl právě tento případ,“ dodal ještě k novince Circus Ponorka.

Zajímavostí je, že nadcházející album LostAngeles vznikalo celých deset let. Ta pauza byla daná mojí prací. Hodně jsem koncertoval s Mekym i Ivanem Králem, do toho jsem skládal hudbu do filmů Alice Nellis nebo Petra Zelenky a samozřejmě hrál se svým projektem,“ vysvětlil osmapadesátiletý hudebník. Fanoušci se mohou již brzy těšit na další píseň a dobrou zprávou je, že album vyjde i jako vinyl.

Hudba - další články

Doporučujeme