Pokáč vydává skladbu “Co z tebe bude” v nové aranži i s videoklipem

31. října 2020·Hudba·Iva Pavlousková

Foto: Youtube/Pokáčovo Kanál

Pokáč spojil hudební síly s B-Side Band a vydává skladbu "Co z tebe bude" v nové aranži i s videoklipem. Píseň je součástí alba Folk Swings.

Sympatická hříčka Co z tebe bude, za níž stojí známý písničkář a textař Pokáč, je druhým singlem z alba Folk Swings.  Nové aranžmá dodalo písni na vážnosti, videoklipem Pokáč potvrdil svou muzikantskou všestrannost.

Album Folk Swings nabízí legendární skladby ve swingových úpravách, kterých se ujaly folkové legendy v čele s Jarkem Nohavicou, Vlastou Redlem, Samsonem Lenkem, Radkem Pastrňákem nebo Slávkem Janouškem. Na albu zazní také popové hlasy Ewy Farne, Vojtěcha Dyka, Pokáče, Petra Rybíze Tomana, Kristýny Daňhelové a dalších. O spolupráci s B-side Bandem a projektu Folk Swings mluví Pokáč jako o skvělé zkušenosti. „Být součástí projektu Folk Swings je ohromná čest. Když jsem dostal nabídku, ani chvilku jsem neváhal. To, že zrovna písnička Co z tebe bude jde ven jako singl společně s albem, je bomba,“ komentuje Pokáč.

O aranžmá své písně Co z tebe bude se Pokáč rozpovídal a prozradil i něco málo o novém videoklipu, který režíroval Jakub Mahdal. „Myslím, že ještě nikdo můj song podobně nepředělával, to pro mě byla novinka. Respektive občas mi lidé posílají různé covery, někdy je to super, někdy je to hrůza. Navíc jsem ještě nikdy, pokud vím, nenahrával v Brně, i to bylo poprvé,“ říká Pokáč.  Dodává: „Je vidět (a slyšet), že na tom dělala banda profíků, snad jsem jim to moc nezkazil. Přijde mi skvělý, že někdo dokáže vzít jakýkoli song a sepsat z toho takové veledílo pro milion nástrojů, které ve výsledku parádně šlape. Klobouk dolů.

Za námětem videoklipu stojí samotný zpěvák spolu s režisérem Jakubem Mahdalem. „Vzhledem k situaci jsme chtěli natáčet v co nejmenším počtu lidí, takže ve finále jsme tam vlastně byli jen já a Kuba za kamerou. Ale je tam i téměř celý orchestr i s osvětlovačem a diváky…no nechte se překvapit,“ láká ke sledování klipu Pokáč.

Hudba - další články

Doporučujeme