Politické debaty sledujeme já a ty, jak se tam urážejí lháři a zloději, zpívá v novém songu Pokáč

1. října 2021·Hudba·Iva Pavlousková

Téma voleb nyní hýbe celou Českou republikou, dveře volebních místností se totiž otevřou už za čtrnáct dní. Politickým debatám se ve stejnojmenném krátkém songu věnuje i Jan Pokorný alias Pokáč. Zpívá v něm o pocitech nás nebohých voličů v zajetí televizních debat. Novinka „Politické debaty“ patří do série Pokáčových rychlovek, které písničkář připravuje pro rádio Frekvence 1.

Aktuálně se neřeší nic jinýho než volby, debaty s tím jdou ruku v ruce. Většinou u jedný vydržím tak 20 vteřin, tak snad lidi u týhle rychlovky vydržej dýl,“ říká pobaveně k novince autor. V refrénu pak Pokáč zpívá „Politické debaty sledujeme já a ty, jak se tam urážejí lháři a zloději.“ V textu se například dozvíme, že politici na sebe křičí jako báby na trhu nebo že debaty unudí a uspí i početnou rodinu. V závěru vyzývá posluchače, aby stejně jako on šli k volbám. Premiéru má song v pátek 1. října.

Tématu voleb se dotkl již dříve v songu „Upřímná hymna každé politické strany“, který vznikl jako reakce na novou srdceryvnou hymnu SPD nazpívanou Petrem Kolářem. Tuto Pokáčovu rychlovku Frekvence 1 písničkář uvedl slovy: „Petr Kolář napsal hymnu SPD. Já jsem si dovolil složit předvolební song rovnou pro všechny politický strany najednou, ať se to neplete.

Pod názvem “Pokáčova rychlovka” populární zpěvák glosuje na Frekvenci 1 aktuální dění v naší společnosti. Songy s vtipnými komentáři se staly během krátké doby hitem na sociálních sítí. Videa najdete na Facebooku, Instagramu a webu rádia.

Hudba - další články

Doporučujeme