VIDEO: Karel Gott a Leoš Mareš mají společný videoklip! Poslechněte si legendární hit Být stále mlád

10. prosince 2018·Hudba·Karolína Stránská

Sny se plní, jen když se na ně nezapomíná, a cesta k jejich uskutečnění se ani po letech nevzdává! Své o tom ví Leoš Mareš. Už před šestnácti lety ho napadlo propojit svůj text o neúprosném běhu času s hitem Být stále mlád Karla Gotta. Ovšem německý rapper Bushido ho o několik let předběhl. Až letos, kdy se Karel Gott ve velkém stylu vrátil do pražské O2 arény a mezi hosty si pozval Leoše Mareše, se mohl tento odvážný nápad uskutečnit. A co víc – nyní po 180 dnech od koncertní premiéry se tento nezvyklý duet dočkal i vizuální podoby v novém videoklipu režiséra Marka Jarkovského.

Premiéra klipu se uskutečnila  na bronzovou adventní neděli a tento nezvyklý duet zároveň vychází i jako digitální singl, který bude v prodeji na Supraphonline, Spotify, iTunes/Apple Music a v dalších digitálních servisech.

Jeden z největších světových hitů Forever Young, který napsal frontman kapely Alphaville Martian Gold spolu se svými tehdejšími spoluhráči Frankem Mertensem a Bernhardem Lloydem, u nás proslavil s krásným českým textem Eduarda Krečmara Karel Gott. Žádný jeho koncert se bez Být stále mlád neobejde.

Píseň byla před několika lety s velkým úspěchem nazpívána znovu. V němčině z ní vznikl neobvyklý duet Karla Gotta s německým rapperem Bushidem. V té době nikdo netušil, že obdobný koncept písně už před šestnácti roky nosil v hlavě tehdy šestadvacetiletý Leoš Mareš. Před těmi šestnácti lety totiž napsal text o tom, jak ten čas letí, a měl sen, že by refrén k němu byla právě píseň Být stále mlád a že by ho zpíval sám Karel Gott. „Tenkrát jsem se styděl za Karlem Gottem jít. Věděl jsem, že by kluk v kožichu s takovým přáním působil dost trapně. Ten nápad jsem zaplašil, ale moje slova už existovala, tak jsem je využil na svém druhém albu. Píseň se jmenovala Už jsme zase starší,“ vzpomíná Leoš Mareš.

Na svůj nápad zapomněl, ale v roce 2010 uslyšel z rádia rappera Bushida, jak rapuje a Karel Gott mu zpívá refrén Für immer jung„Úplně se mi stáhlo hrdlo a v hlavě se mi ozvalo: nééé, to byl přece můj nápad už v roce 2002!“ Leoš Mareš si myslel, že se tím pro něj příběh skladby Být stále mlád definitivně uzavřel a už se nikdy nestane skutečností. Uběhlo dalších osm let a letos na jaře mu Karel Gott zavolal a pozval ho na svůj koncert do O2 arény. Leoš Mareš to okomentoval: „Myslel jsem si, že mi Karel nabízí vstupenky někam na tribunu, a byl jsem za ně šťastný. Když mi vysvětlil, že by chtěl se mnou na podiu udělat nějakou písničku, stáhlo se mi hrdlo podruhé. Vzpomínka na dávný nápad vytryskla jako gejzír – a Karel souhlasil!“

Hudba - další články

Doporučujeme