Žijí si v přepychu, ale situace na Ukrajině jim není jedno. Imagine Dragons natočili klip na frontové linii

11. května 2023·Hudba·Redakce

Imagine Dragons (Zdroj: Profimedia)

Válka na Ukrajině ovlivňuje více než rok prakticky celý svět. Vyjadřují se k ní politici, osobnosti i umělci. Dalším, kdo se jí věnuje, je skupina Imagine Dragons, která na Ukrajině natočila videoklip. Informaci zveřejnila na svém instagramu.

Novinka je k písni Crushed a byla natočena na frontové linii na Ukrajině. Hlavní roli ve videoklipu má Ukrajinec Saša, který sice přežil ostřelování svého města, ale přišel o všechno. „Sašův příběh je srdcervoucí, jsou ale tisíce dalších, kteří podobně jako on zoufale potřebují pomoct.  I dnes je jeho rodina bez elektřiny a dalších základních služeb,“ píše se v popisku na youtube a na instagramu.

Skupina patří mezi ambasadory ukrajinské vládní dárcovské platformy United24. Projekt založil přímo ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a je určen pro mezinárodní charitativní pomoc Ukrajině. „Klip je věnován Ukrajině a podpoře (ukrajinského vládního fondu) United24. Brzy řekneme více. Nyní se jen dívejte. A poslouchejte,“ řekl k videoklipu ukrajinský ministr pro digitální transformaci Mychajlo Fedorov.

Američtí hudebníci vyzvali své fanoušky nejen ve Spojených státech, aby zvážili i finanční pomoc United24. Nejsou jediní, kdo tento projekt podporují. Další celebritou je třeba herec Mark Hamill, kterého diváci mohou znát například z Hvězdných válek.

Hudba - další články

Doporučujeme