Jak se ve světě liší pohled na krásu? Retušéři z různých států upravili stejné fotografie

28. října 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: groomandstyle.com

Názorů na to, co je krásné, je asi tolik, jako lidí na zemi. Různé národy a státy ale spojují určité trendy, který dominuje v jejich společnosti. Zajímavou sondu do těchto místních ideálů podnikl lifestylový web Groom+Style, který retušérům z různých států zaslal ty samé fotografie, aby je podle místních trendů upravili.

Definice krásy není nic jednoduchého. A přece každý z nás tak nějak ví, když mu někdo připadá opravdu pohledný. Velkou roli přitom hraje kultura, výchova i naše okolí.

Který muž je považován za krásného v Polsku a který v Austrálii? A která žena oslní svým vzhledem v Malajsii, a která zase v Litvě? Odpovědi na tyto otázky se rozhodli prozkoumat redaktoři lifestylového webu Groom + Style.

Pořídili si velmi jednoduchý snímek mužského modela a ženské modelky tak, aby bylo co nejsnadnější ho různě upravit. Neměli na sobě žádný make-up ani doplňky a pokusili se udržet si co nejvíce neutrální výraz.

Fotky pak poslali řadě designérů a retušérů z různých koutů světa a čekali na výsledky. Těch dostali skutečně požehnaně. Porota z nich vybrala 27 nejzajímavějších a ty následně zveřejnila na webových stránkách. Na výsledky se podívejte do galerie.

Články - další články

Doporučujeme