Arašídové sušenky

4. prosince 2010·Jídlo a pití·Redakce

Troubu předehřejte na 175 °C.

Potřebné suroviny:

340 g arašídového másla s kousky arašídů

220 g světlého přírodního cukru

115 g změklého másla

1 velké vejce

200 g hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 175 °C. V míse promíchejte prosátou mouku s práškem. Ve velké míse utřete dohladka arašídové máslo, cukr
a máslo, vetřete vejce a postupně zapracujte mouku s práškem. Lžicí odkrajujte kousky, udělejte z nich kuličky, klaďte na plech vyložený pečicím papírem a vidličkou roztlačte tak, aby vznikl mřížkový vzor. Pečte 18 až 22 minut. Nechte vychladnout na mřížce.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme