Vyhledávání
Asijský hovězí salát
Předehřejte gril na vysokou teplotu.
Potřebné suroviny:
olej na osmažení masa
4 steaky z roštěnce, každý o váze asi 100 g
1 balení cherry rajčat, rozpůlených
2 pevné okurky (či cukety), nakrájené na kousky
8 jarních cibulek, tence nakrájených
1⁄2 svazku máty, obrat lístky
1⁄2 svazku koriandru, obrat lístky
sůl a pepř na dochucení
DRESINK:
60 ml sladké chilli omáčky
nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 limet
1 lžíce rýžového (vinného) octa
2 lžičky přírodního krupicového cukru
Postup přípravy:
Předehřejte gril na vysokou teplotu. Lehce zastříkněte nebo potřete olejem. Okořeněné steaky pečte 4 až 6 minut z každé strany. Pak je odložte na talíř. Zakryjte alobalem a nechte stranou na teplém místě odpočívat.
V míse smíchejte zeleninu s bylinkami.
V misce rozšlehejte všechny přísady na dresink. Maso osolte, nakrájejte na menší tenké kousky a promíchejte se salátem a dresinkem.