Asijský hovězí salát

9. října 2010·Jídlo a pití·Redakce

Předehřejte gril na vysokou teplotu.

Potřebné suroviny:

olej na osmažení masa

4 steaky z roštěnce, každý o váze asi 100 g

1 balení cherry rajčat, rozpůlených

2 pevné okurky (či cukety), nakrájené na kousky

8 jarních cibulek, tence nakrájených

1⁄2 svazku máty, obrat lístky

1⁄2 svazku koriandru, obrat lístky

sůl a pepř na dochucení

DRESINK:

60 ml sladké chilli omáčky

nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 limet

1 lžíce rýžového (vinného) octa

2 lžičky přírodního krupicového cukru

 

Postup přípravy:

Předehřejte gril na vysokou teplotu. Lehce zastříkněte nebo potřete olejem. Okořeněné steaky pečte 4 až 6 minut z každé strany. Pak je odložte na talíř. Zakryjte alobalem a nechte stranou na teplém místě odpočívat.

V míse smíchejte zeleninu s bylinkami.

V misce rozšlehejte všechny přísady na dresink. Maso osolte, nakrájejte na menší tenké kousky a promíchejte se salátem a dresinkem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme