Vyhledávání
Babica vaří: Kuřecí prsa plněná bylinkami * Jarní italská polévka
Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.
KUŘECÍ PRSA PLNĚNÁ BYLINKAMI
- 1 svazek petrželky
- listy bazalky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kapar
- 1 citron
- 4 kuřecí prsní řízky (každý cca 150 g)
- sůl, pepř
- 3 lžíce olivového oleje
Z petržele natrháme listy, jemně nasekáme s česnekem, kapary, bazalkovými lístky a 1 lžičkou strouhané citronové kůry a smícháme se šťávou z 1 citronu. Na kuřecích prsou uděláme na vrcholu příčně asi 4 zářezy přibližně 1 cm hloubky . Filety ochutíme solí a pepřem a do zařezů vtlačíme bylinnou směs.
Filety osmahneme na rozpáleném oleji nejprve na řezu do hněda, poté otočíme a opečeme z druhé strany. Pak vložíme do horké trouby na 180 stupňů a pečeme po dobu 15 minut.
Podáváme se zeleninou nebo salátem a vařeným bramborem.
JARNÍ ITALSKÁ POLÉVKA
- 50 g menších těstovin (těstovinová rýže)
- 1 konzerva bílých fazolí
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 fenykl
- 250 g zeleného chřestu
- 2 rajčata
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- 1 lžička cukru
- 2 bobkové listy
- bazalka
- citronová kůra a šťáva
- 2 lžíce oleje
Těstoviny uvaříme podle návodu. Zcedíme a propláchneme. Bílé fazole zcedíme a propláchneme.
Cibuli nakrájíme na hrubo , oloupanou mrkev na plátky. Fenykl zbavíme stonku a nakrájíme na kousky. Zelený chřest oloupeme, konce odřízneme a překrájíme na 2 cm kousky. Rajčata zbavíme bubáků a nakrájíme na jemno.
Na 3 lžících olivového oleje v hrnci osmahneme cibuli, přídáme mrkev, po 4 minutách zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, dochutíme solí, pepřem, lžičkou cukru a bobkovým listem a vaříme 5 minut. Přidáme fenykl, rajčata a chřest . Vaříme dalších 10 minut na mírném ohni.
Nakonec přidáme listy bazalky, citronovou kůru, citronovou šťávu, fazole a uvařené těstoviny.