Babica vaří: Kuřecí prsa plněná bylinkami * Jarní italská polévka

2. května 2015·Jídlo a pití·Redakce

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

KUŘECÍ PRSA PLNĚNÁ BYLINKAMI

  • 1 svazek petrželky
  • listy bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kapar
  • 1 citron
  • 4 kuřecí prsní řízky (každý cca 150 g)
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce olivového oleje

Z petržele natrháme  listy, jemně nasekáme s česnekem, kapary, bazalkovými lístky  a 1 lžičkou  strouhané citronové kůry a smícháme se   šťávou z 1 citronu. Na  kuřecích  prsou uděláme  na vrcholu příčně asi 4 zářezy přibližně 1 cm hloubky .  Filety ochutíme solí a pepřem a do zařezů vtlačíme  bylinnou směs.

Filety osmahneme na rozpáleném oleji nejprve na řezu do hněda,  poté otočíme  a opečeme z druhé strany. Pak vložíme do horké trouby na  180 stupňů a pečeme po dobu 15 minut. 

Podáváme se zeleninou nebo salátem a vařeným bramborem.

 

JARNÍ ITALSKÁ POLÉVKA

  • 50 g menších těstovin  (těstovinová rýže)
  • 1 konzerva bílých fazolí
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 fenykl
  • 250 g zeleného chřestu
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • 1 lžička cukru
  • 2 bobkové listy
  • bazalka
  • citronová kůra a šťáva
  • 2 lžíce oleje

Těstoviny uvaříme podle návodu. Zcedíme a propláchneme. Bílé fazole zcedíme a propláchneme.

Cibuli  nakrájíme na hrubo , oloupanou mrkev na plátky. Fenykl zbavíme stonku a nakrájíme na kousky. Zelený chřest oloupeme, konce odřízneme a překrájíme na 2 cm kousky. Rajčata zbavíme bubáků a nakrájíme na jemno.

Na 3 lžících olivového oleje v hrnci osmahneme cibuli, přídáme mrkev, po 4 minutách zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, dochutíme solí, pepřem, lžičkou cukru a bobkovým listem a vaříme 5 minut. Přidáme fenykl, rajčata a chřest . Vaříme dalších 10 minut na mírném ohni.

Nakonec přidáme listy bazalky, citronovou kůru, citronovou šťávu, fazole a uvařené těstoviny.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme