Vyhledávání
Babica vaří: Kuřecí prsa v povidlové marinádě * Grilovaný lilek s bulgurem
Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.
KUŘECÍ PRSA V POVIDLOVÉ MARINÁDĚ
- 3 kuřecí prsa
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 0,5 lžičky římského kmínu
- koriandr
- 1 limetka
- 1 lžička medu
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 2 lžíce řidších povidel
- sůl, pepř
- 2 lžíce oleje
Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. V hmoždíři utlučeme římský kmín společně s lístkami koriandru, zázvorem , přilijeme limetkovou šťávu ,lžičku medu a 3 lžíce sladké chilli omáčky , 2 lžíce povidel a 2 lžíce oleje.
Kuřecí prsa překrojíme na 3 plátky , osolíme, opepříme a potřeme marinádou . Necháme marinovat v pokojové teplotě 2 hodiny. Vytáhneme z marinády a na grilu opékáme z každé strany 3 až 4 minuty. Častěji otáčíme, aby se marináda nepřipálila . Můžeme si vzít na pomoc hliníkový tácek.
Sundáme z grilu a maso necháme odpočinout 2 minuty . Podáváme se salátem.
GRILOVANÝ LILEK S BULGUREM
- 2 lilky (každý cca 300 g)
- 1 stroužek česneku
- 7 lžic olivového oleje
- sůl
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 100 g bulguru (předvařená pšenice)
- 3 jarní cibulky
- 1 svazek petržele
- 4 snítky máty
- 40 g buráků (solených)
- 1 lžička jemně strouhané citronové kůry
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky rajského protlaku
- 150 g bílého jogurtu
Lilky přepůlíme , osolíme a po 10 minutách papírovým ubrouskem otřeme a nařízneme z řezné strany mřížky . Mřížky trochu roztáhneme a potřeme olejem ,který jsme smíchali s mačkaným česnekem a sušenými chilli vločkami. Opečeme na grilu do měkka.
100 g bulguru si uděláme podle návodu. Do hotového bulguru vmícháme 3 jarní cibulky nakrájené na tenké plátky , listy z petrželky a máty nakrájené na hrubo , přidáme solené buráky , citronovou šťávu, 2 lžíce rajského protlaku, sůl, 1/4 lžičky chilli vloček a 4 polévkové lžíce olivového oleje.
Bulgur dáme na talíř s grilovaným lilkem a jogurtem.