Vyhledávání
Babica vaří: Těstoviny s pestem z medvědího česneku * Marinované vepřové ramínko
Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.
TĚSTOVINY S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU
- 500 g čerstvého medvědí česneku
- 100 g parmazánu
- 75 g piniových oříšků (nebo vlašské či lístkové ořechy) 250 ml olivového oleje pepř mořská sůl těstoviny
Listy čerstvého medvědího česneku omyjeme, osušíme a překrájíme. Piniové oříšky na sucho opražíme na pánvi. Parmazán nastrouháme. Vše smícháme dohromady a rozmixujeme. Pomalu přiléváme olivový olej a dochutíme solí a pepřem.
Těstoviny uvaříme podle návodu, zcedíme, propláchneme, vložíme na pánev na trochu olivového oleje, promícháme, přidáme 2 lžíce pesta, smícháme a podáváme.
Zbytek pesta dáme do dobře vymyté suché sklenice, uzavřeme a dáme do lednice.
MARINOVANÉ VEPŘOVÉ RAMÍNKO
- 800 g vepřového ramínka
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce mořské soli
- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymian
- 100 ml rostlinného oleje
- 1 lžička chilli
- 1 lžíce worcesteru
- 1 lžíce sójové omáčky
Česnek rozmačkáme, smícháme se solí, rozmarýnem, tymiánem, rostlinným olejem, lžičkou chilli , lžičkou worcesterové omáčky a lžící sojové omáčky . Promícháme a pořádně vetřeme do masa. Dáme do lednice a necháme přes noc marinovat.
Maso vmáčkneme do menší formy . Přikryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 200 st. Teplotu snížíme na 70 st. a pečeme pomalu 6 až 8 hodin Po 5 hodinách alobal sundáme. Kdyby maso ještě nebylo hotové, tak ho v troubě ještě necháme nebo přidáme na teplotě.
Maso vytáhneme a servírujeme s rýží nebo bramborem a salátem.