Babica vaří: Těstoviny s pestem z medvědího česneku * Marinované vepřové ramínko

17. května 2015·Jídlo a pití·Redakce

Také tento víkend vaří na Frekvenci 1 Jirka Babica. Mrkněte na jeho recepty a zkuste to s ním.

TĚSTOVINY S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

  • 500 g čerstvého  medvědí česneku
  • 100 g parmazánu
  • 75 g piniových oříšků (nebo vlašské či lístkové ořechy) 250 ml olivového oleje pepř mořská sůl těstoviny

Listy čerstvého medvědího česneku omyjeme, osušíme a překrájíme. Piniové oříšky na sucho opražíme na pánvi. Parmazán nastrouháme. Vše smícháme dohromady a rozmixujeme. Pomalu přiléváme olivový olej a dochutíme solí a pepřem.

Těstoviny uvaříme podle návodu, zcedíme, propláchneme, vložíme na pánev na trochu olivového oleje, promícháme, přidáme 2 lžíce pesta, smícháme a podáváme.

Zbytek pesta dáme do dobře vymyté suché sklenice, uzavřeme a dáme do lednice. 

MARINOVANÉ VEPŘOVÉ RAMÍNKO

  • 800 g vepřového ramínka
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce mořské soli
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymian
  • 100 ml rostlinného  oleje
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžíce worcesteru
  • 1 lžíce sójové omáčky

Česnek rozmačkáme, smícháme se solí, rozmarýnem, tymiánem, rostlinným olejem, lžičkou chilli , lžičkou worcesterové omáčky a lžící sojové omáčky . Promícháme a pořádně vetřeme do masa. Dáme do lednice a necháme přes noc marinovat.

Maso vmáčkneme do menší formy .  Přikryjeme alobalem  a dáme do předehřáté trouby na 200 st. Teplotu snížíme na 70 st. a pečeme pomalu 6 až 8 hodin Po 5 hodinách alobal sundáme. Kdyby maso ještě nebylo hotové, tak ho v troubě ještě necháme nebo přidáme na teplotě.

Maso vytáhneme a servírujeme s rýží nebo bramborem a salátem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme