Vyhledávání
Babicovo menu: Bůček plněný knedlíkem * Dvakrát obalený kapr
V sobotu vaří na rádiu Frekvence 1 Jirka Babica! A to bůček plněný knedlíkem a dvakrát obaleného kapra. Přečtěte si jeho recepty.
BŮČEK PLNĚNÝ KNEDLÍKEM NA ZELÍ
Připravte si:
- 1 kg vykoštěného bůčku s kůží
- sůl, pepř
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička kmínu
- 2 starší housky
- 2 vejce
- hrst petrželky
- muškátový oříšek
- 400 g brambor
- 300 g kysaného zelí
Na bůčku překrájíme kůži a vyřízneme kapsu. Prosolíme, opepříme a vnitřek potřeme česnekem. 2 starší housky nakrájíme na kostičky, smícháme s vejci, nakrájenou petrželkou, osolíme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a necháme chvíli odpočinout.
Bůčkovou kapsu naplníme a spíchneme. Dáme ji do pekáče, okmínujeme a dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
Brambory oloupeme, překrájíme a přidáme k bůčku. Podlijeme vodou a necháme 1,5 hodiny v troubě. Podléváme. 20 minut před koncem přidáme kysané zelí.
DVAKRÁT OBALENÝ KAPR S TEPLÝM POLNÍČKOVÝM SALÁTEM
Připravte si:
- 4 kapří podkovy
- citronová šťáva
- 3 vejce
- sůl
- 200 g hl. mouky
- olej na smažení
Očištěného kapra zbavíme šupin a nakrájíme na podkovy. Podkovy potřeme citronovou šťávou. Namočíme do rozšlehaných osolených vajec a obalíme v mouce. Dáme do rozpáleného oleje a smažíme. Po 5 minutách vytáhneme. Ještě jednou obalíme ve vejcích a mouce a dosmažíme do křupava a do měkka.
Salát:
- 3 hrsti polníčkového salátu
- 2 jablka
- 2 vařené brambory
- sůl, pepř
- ořechový olej
- malinový ocet
- 1 lžíce medu
Polníčkový salát omyjeme. Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na menší čtverečky, opečeme na másle.
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky a přidáme k opečeným bramborům. Osolíme , opepříme, přidáme med , ořechový olej a malinový ocet . Promícháme a smícháme s polníčkovým salátem.