Babicovo menu: Kuře plněné játry * Řezy s kandovaným ovocem

11. října 2015·Jídlo a pití·Redakce

Také v neděli vaří na rádiu Frekvence 1 Jirka Babica! Tentokrát si připravil kuře plněné drůbežími játry a řezy s kandovaným ovocem. Přečtěte si jeho recepty.

KUŘE PLNĚNÉ DRŮBEŽÍMI JATRY A MOZZARELLOU

Připravíme si:

  • 1 kuře
  • 2 rohlíky
  • hrst libečku
  • 100 g drůbežích jater
  • 100 g mozzarely
  • 4 vejce
  • 5 hub
  • hrst mandlových lupínků
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 lžička muškátového květu
  • 2 cibule
  • 8 kuliček nového koření
  • 10 kuliček barevného pepře
  • sůl

Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme 2 vejce, nakrájenou mozzarelu, libeček, pokrájené žampiony, játra, mandlové lupínky, muškátový květ, osolíme a vlijeme sníh našlehaný ze dvou vajec. Promícháme.

Kuře osolíme a plníme připravenou směsí. Břišní dutinu kuřete uzavřeme a obložíme ho cibulí nakrájenou na osminky. Posypeme novým kořením, barevným pepřem a na kousky nakrájenou slaninou.

Pečeme při 200°C, po 15 min. podlijeme vodou, po dalších 15 min. snížíme teplotu na 180°C, po 60 min. troubu vypneme a kuře necháme ještě 20 min. dojít.

 

ŘEZY S KANDOVANÝM OVOCEM

Připravíme si:

  • 200 g kandovaného ovoce
  • 250 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 180 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce citronové kůry
  • šťáva z ½ citronu
  • 200 ml smetany
  • máslo a strouhanka na vymazání formy

Poleva:

  • 3 citróny
  • 6 lžic moučkového cukru
  • čerstvá máta

Smícháme na malé kousky pokrájené kandované ovoce, mouku, vejce, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, citronovou kůru, šťávu z ½ citronu a smetanu a vytvoříme těsto. Těsto nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme při 170°C asi 45 min.

Ze šťávy z citronů, moučkového cukru a máty vytvoříme polevu, kterou nalijeme na upečené řezy.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme