Vyhledávání
BABICOVO MENU: Steak z krkovice z trouby * Borůvkové palačinky
Jirka Babica také během dalšího červnového víkendu vaří na rádiu Frekvence 1! Nedělní menu se skládá z jídel: Steak z krkovice z trouby a Borůvkové palačinky.
STEAK Z KRKOVICE Z TROUBY
Potřebujete:
- 5 steaků z vepřové krkovičky (á 180gr )
- 5 lžiček hořčice, pikantní
- 4 velké cibule
- 10 plátků anglické slaniny
- 3 papriky bílé
- sůl a pepř
- mletý kmín
Steaky z krkovičky osolíme, opepříme, dáme na plech, hustě potřeme hořčicí a necháme 3 hodiny odpočívat.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky a promícháme s mletým kmínem. Papriky očistíme a zbavíme jader a rozřízneme na půlky. Po 3 hodinách vezmeme steaky, položíme na ně půlku papriky, hojně cibule a nakonec je obalíme plátky slaniny.
Plech překryjeme alufolií a po stranách upevníme. Dáme do předehřáté trouby na 180 st na 50 minut. Sundáme alufolii a dáme do trouby na dalších 10 minut, aby slanina křupala.
BORŮVKOVÉ PALAČINKY
Potřebujete:
- 3 lžíce másla
- 400 ml podmáslí
- 2 vejce
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 špetka soli
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
Na omáčku:
- 200 g borůvek
- voda
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 3 lžíce cukru
- moučkový cukr
V misce rozšleháme podmáslí s vejci a měkkým máslem. Postupně vmícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, cukr a vanilkový cukr a pořádně promícháme v těsto. Těsto necháme 10 minut odpočinout.
Na pánvi na tuku opečeme palačinky do křupava z obou stran. Na pánev dáme borůvky, 3 lžíce vody ,cukr a kukuřičný škrob a přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme povařit tak dlouho, dokud borůvky nepopraskají a mírně nezhoustnou.
Palačinku naplníme borůvkovou omáčkou a posypeme moučkovým cukrem.