BABICOVO MENU: Steak z krkovice z trouby * Borůvkové palačinky

21. června 2015·Jídlo a pití·Redakce

Jirka Babica také během dalšího červnového víkendu vaří na rádiu Frekvence 1! Nedělní menu se skládá z jídel: Steak z krkovice z trouby a Borůvkové palačinky.

STEAK Z KRKOVICE Z TROUBY

Potřebujete: 

  • 5  steaků z vepřové  krkovičky (á 180gr )
  • 5 lžiček hořčice, pikantní
  • 4  velké cibule 
  • 10 plátků anglické slaniny
  • 3 papriky bílé 
  • sůl a pepř
  • mletý kmín

Steaky z krkovičky osolíme, opepříme, dáme na plech, hustě potřeme hořčicí a necháme 3 hodiny odpočívat. 

Cibuli oloupeme a nakrájíme  na velmi tenké plátky a promícháme s mletým kmínem. Papriky očistíme a zbavíme jader a rozřízneme na půlky. Po 3 hodinách vezmeme steaky,  položíme na ně půlku papriky, hojně cibule a nakonec je obalíme plátky slaniny.

Plech překryjeme alufolií a po stranách upevníme. Dáme do předehřáté trouby na 180 st na 50 minut. Sundáme alufolii a dáme do trouby na dalších 10 minut, aby slanina křupala.

BORŮVKOVÉ PALAČINKY

Potřebujete: 

  • 3 lžíce másla
  • 400 ml podmáslí
  • 2 vejce 
  • 1 hrnek  hladké mouky  
  • 1 špetka  soli
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce cukru
  • 1  vanilkový cukr

Na omáčku:

  • 200 g borůvek 
  • voda
  • 1 lžička  kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce cukru
  • moučkový cukr 

V misce rozšleháme podmáslí  s  vejci a měkkým máslem. Postupně vmícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, cukr a vanilkový cukr a pořádně promícháme v těsto. Těsto necháme 10 minut odpočinout.

Na pánvi na tuku opečeme palačinky do křupava z obou stran. Na pánev dáme  borůvky, 3 lžíce vody ,cukr a kukuřičný škrob  a přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme povařit  tak dlouho, dokud borůvky nepopraskají  a  mírně nezhoustnou. 

Palačinku naplníme borůvkovou omáčkou a posypeme moučkovým cukrem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme