Vyhledávání
Babicovo menu: Vepřová pečeně * Pečené brambory plněné masem a zelím
Také v neděli vaří na rádiu Frekvence 1 Jirka Babica! Tentokrát si připravil vepřovou pečeni nadívanou bylinkami a pečené brambory plněné mletým masem a zelím.
VEPŘOVÁ PEČENĚ NADÍVANÁ BYLINKAMI A SUŠENÝMI RAJČATY
Připravte si:
- 1 kg vepřové pečeně s kostí
- hrnek sekaných bylinek (rozmarýn, petržel. nať,…)
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 30 g nakládaných sušených rajčat
- sůl
Maso u kosti nařízneme tak, aby vznikla hluboká kapsa. Tu naplníme směsí připravenou ze sekaných bylinek, prolisovaného česneku a 2 lžic olivového oleje. Ostrým nožem uděláme do masa otvory, do kterých vsuneme sušená rajčata. Maso osolíme, polijeme zbytkem oleje a vložíme do trouby na 200°C na 50 minut.
PEČENÉ BRAMBORY PLNĚNÉ MLETÝM MASEM A ZELÍM
Připravte si:
- 8 předvařených brambor ve slupce
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- olej
- 150 g mletého vepřového masa
- 100 g kysaného zelí
- kmín
- petrželová nať
- 200 g strouhaného sýra
- sůl
Nakrájenou cibuli osmahneme na pánvi, přidáme drcený česnek a mleté maso. Poté, co maso zhnědne, přidáme překrájené zelí, osolíme, okmínujeme a restujeme asi 5 minut. Nakonec přidáme petrželovou nať.
Brambory překrojíme napůl, vydlabeme vnitřky a naplníme je připravenou směsí. Vložíme je do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a dáme péct na 180°C na 15 minut.