Babicovo menu: Vepřová pečeně * Pečené brambory plněné masem a zelím

25. října 2015·Jídlo a pití·Redakce

Také v neděli vaří na rádiu Frekvence 1 Jirka Babica! Tentokrát si připravil vepřovou pečeni nadívanou bylinkami a pečené brambory plněné mletým masem a zelím.

VEPŘOVÁ PEČENĚ NADÍVANÁ BYLINKAMI A SUŠENÝMI RAJČATY

Připravte si: 

  • 1 kg vepřové pečeně s kostí
  • hrnek sekaných bylinek (rozmarýn, petržel. nať,…)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g nakládaných sušených rajčat
  • sůl

Maso u kosti nařízneme tak, aby vznikla hluboká kapsa. Tu naplníme směsí připravenou ze sekaných bylinek, prolisovaného česneku a 2 lžic olivového oleje. Ostrým nožem uděláme do masa otvory, do kterých vsuneme sušená rajčata. Maso osolíme, polijeme zbytkem oleje a vložíme do trouby na 200°C na 50 minut.

 

PEČENÉ BRAMBORY PLNĚNÉ MLETÝM MASEM A ZELÍM

Připravte si: 

  • 8 předvařených brambor ve slupce
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • olej
  • 150 g mletého vepřového masa
  • 100 g kysaného zelí
  • kmín
  • petrželová nať
  • 200 g strouhaného sýra
  • sůl

Nakrájenou cibuli osmahneme na pánvi, přidáme drcený česnek a mleté maso. Poté, co maso zhnědne, přidáme překrájené zelí, osolíme, okmínujeme a restujeme asi 5 minut. Nakonec přidáme petrželovou nať.

Brambory překrojíme napůl, vydlabeme vnitřky a naplníme je připravenou směsí. Vložíme je do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a dáme péct na 180°C na 15 minut.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme