Vyhledávání
Babicovy recepty: Candát s nádivkou * Plněné žampiony
Kuchař Jirka Babica připravil na další srpnový víkend pro posluchače rádia Frekvence 1 další báječné recepty. Podívejte se na ně.
CANDÁT PLNĚNÝ BYLINKOVOU NÁDIVKOU
Potřebujete:
- 1 candát
- 10 plátků anglické slaniny
- 1 starší houska
- trochu mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- kopr
- petržel
- citron
- pažitka
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl, pepř
- trochu oleje
Jemně nakrájenou cibuli necháme změknout na 2 lžících oleje a dáme do mísy. Starší housku dáme do mléka a vymačkáme a přidáme do mísy. Přidáme nakrájené rajče na kostičky, jemně nasekanou petržel, kopr a pažitku. Do mísy přidáme 2 lžíce sojové omáčky a 2 prolisované stroužky česneku. Vše pořádně promícháme a podle potřeby ochutíme solí a pepřem.
Candáta na bocích párkrát nařízneme nožem, potřeme citronovou šťávou a vnitřek naplníme nádivkou. Rybu obalíme plátky špeku nebo anglické slaniny. Pořádně svážeme gastronomickým motouzem.
Dáme grilovat na menší teplo na stranu grilu. Gril přiklopíme a rybu děláme asi 1 hodinu. Můžeme dělat i v troubě.
ŽAMPIONY PLNĚNÉ CUKETOU A ŠUNKOU
Potřebujete:
- 12 větších žampionů
- 1 menší cibule
- půl cukety
- 100 g šunky
- 1 vejce
- 1 lžíce strouhanky
- 2 lžíce másla
- citronová šťáva z půlky citronu
- petržel
- sůl , pepř
- strouhaný sýr
Žampiony umyjeme, osušíme a zbavíme nohy a pokapeme citronovou šťávou. Na lžíci másla osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájené nohy žampionů a 5 minut opékáme. Umytou cuketu nakrájímé na malé kostičky a přidáme do pánve. Dále přidáme najemno nakrájenou petrželku , jemně nakrájenou šunku ,osolíme a opepříme.
Promícháme a necháme vychladnout. Vmícháme jedno vejce.
Plech vytřeme máslem. Žampiony dáme na plech a naplníme je směsí, posypeme strouhaným sýrem a strouhankou. Dáme do trouby na 180 st. na 12 minut. Můžeme dát i na hliněnou misku na gril.