Babicovy recepty: Kuřecí játra na zelenině*Rakouská horská pánev

9. ledna 2016·Jídlo a pití·Redakce

K lednovým dnům se hodí vydatnější jídlo. Vyzkoušejte recepty, které pro posluchače Frekvence 1 připravil Jirka Babica. Poslouchejte dnes od 11:00 hodin!

RAKOUSKÁ HORSKÁ PÁNEV

Potřebujete:

  • 200 gr špeclí
  • 200 gr krkovičky
  • 1 cibule
  • 50 gr goudy
  • 50 gr nivy
  • 1 smetana
  • sůl, pepř
  • petrželka

Krkovičku nakrájíme na nudličky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a zrychla opečeme. Trošku osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli a po chvíli i uvařené spätzle. Posypeme nastrouhanou goudou, nakrájenou zelenou petrželkou a nivou. Až se nám sýr trochu rozteče, zalijeme 10% smetanou a necháme chvíli dojít, aby se sýr spojil s nudlemi a se smetanou. Můžeme dát i na chvíli do trouby.  V Rakousku se obvykle servíruje na pánvi nebo na pekáčku.

 

KUŘECÍ JÁTRA NA ZELENINĚ S MOZZARELLOU

Potřebujete: 

  • 200 gr kuřecích jater
  • 100 gr mozzarelly
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 3 rajčata
  • 4 žampióny
  • 1 paprika
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového krému
  • čerstvá bazalka
  • pepř, sůl

Na olivovém oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, cuketu, papriku, opepříme a osolíme. Potom přidáme žampióny a rajčata. Do zeleninové směsi nalijeme krémový balzamikový ocet a přidáme nakrájenou  mozarellu. Na druhé pánvi osmažíme na kousky nakrájená kuřecí játra a okořeníme je bazalkou a pepřem.  Na talíři zeleninu posypeme opečenými játry a podáváme s bílým pečivem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme