Vyhledávání
Babicovy recepty: Kuřecí játra na zelenině*Rakouská horská pánev
K lednovým dnům se hodí vydatnější jídlo. Vyzkoušejte recepty, které pro posluchače Frekvence 1 připravil Jirka Babica. Poslouchejte dnes od 11:00 hodin!
RAKOUSKÁ HORSKÁ PÁNEV
Potřebujete:
- 200 gr špeclí
- 200 gr krkovičky
- 1 cibule
- 50 gr goudy
- 50 gr nivy
- 1 smetana
- sůl, pepř
- petrželka
Krkovičku nakrájíme na nudličky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a zrychla opečeme. Trošku osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli a po chvíli i uvařené spätzle. Posypeme nastrouhanou goudou, nakrájenou zelenou petrželkou a nivou. Až se nám sýr trochu rozteče, zalijeme 10% smetanou a necháme chvíli dojít, aby se sýr spojil s nudlemi a se smetanou. Můžeme dát i na chvíli do trouby. V Rakousku se obvykle servíruje na pánvi nebo na pekáčku.
KUŘECÍ JÁTRA NA ZELENINĚ S MOZZARELLOU
Potřebujete:
- 200 gr kuřecích jater
- 100 gr mozzarelly
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 3 rajčata
- 4 žampióny
- 1 paprika
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového krému
- čerstvá bazalka
- pepř, sůl
Na olivovém oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, cuketu, papriku, opepříme a osolíme. Potom přidáme žampióny a rajčata. Do zeleninové směsi nalijeme krémový balzamikový ocet a přidáme nakrájenou mozarellu. Na druhé pánvi osmažíme na kousky nakrájená kuřecí játra a okořeníme je bazalkou a pepřem. Na talíři zeleninu posypeme opečenými játry a podáváme s bílým pečivem.