Vyhledávání
Babicovy recepty: Plněný zelný závitek * Třešňová bublanina
Každý víkend vaří na Frekvenci 1 kuchař Jirka Babica. Na neděli si připravil zelný závitek plněný vepřovou panenkou a třešňovou bublaninu. Inspirujte se k obědu!
ZELNÝ ZÁVITEK PLNĚNÝ VEPŘOVOU PANENKOU
Připravte si:
- 8 kousků vepřového panenky (a 125g)
- 8-10 velkých zelných listů
- 300 g vepřových žebírek
- 4 plátky slaniny
- 2 cibule
- 2 rajčata
- hrst loupaných mletých mandlí
- zelená petrželka
- 8 stroužků česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř, 1 bobkový list
- piniové oříšky , rozinky
Listy zelí spaříme po dobu 5 minut v horké vodě. Nakrájené kousky panenky osolíme, opepříme a vložíme do listu. Zabalíme a spíchneme parátkem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, přidáme žebírka, oloupaná nakrájená rajčata, bobkový list a trochu vody. Vložíme plněné zelné listy.
Přidáme strouhané mandle, drcený česnek a nasekanou petrželku, zamícháme a dusíme 45 minut. Nakonec můžeme přidat piniové oříšky a rozinky.
TŘEŠŇOVÁ BUBLANINA
Připravte si:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku kokosového oleje (nebo rostlinný olej)
- 1 balíček kypřícího prášku
- 600 g třešní
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 vejce
- 1 špetka soli
- 1 balíček skořicového cukru
Cukr, vejce a kokosový olej vymícháme do pěny. Přidáme postupně mléko, mouku, špetku soli a prášek do pečiva. Vypracujeme polohusté těsto.
Plech s rozměry 25×35 cm vymažeme a posypeme moukou. Těsto nalijeme na plech. Třešně očistíme, nejlépe také vypeckujeme. Dáme je na těsto, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem. Dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 30 minut. Bublaninu podáváme posypanou moučkovým cukrem.