Babicovy recepty: Plněný zelný závitek * Třešňová bublanina

19. června 2016·Jídlo a pití·Redakce

Každý víkend vaří na Frekvenci 1 kuchař Jirka Babica. Na neděli si připravil zelný závitek plněný vepřovou panenkou a třešňovou bublaninu. Inspirujte se k obědu!

ZELNÝ ZÁVITEK PLNĚNÝ VEPŘOVOU PANENKOU

Připravte si: 

  • 8 kousků vepřového panenky (a 125g)
  • 8-10 velkých zelných listů
  • 300 g vepřových žebírek
  • 4 plátky slaniny
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • hrst loupaných mletých mandlí
  • zelená  petrželka
  • 8 stroužků česneku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř, 1 bobkový list
  • piniové oříšky , rozinky

Listy zelí spaříme po dobu 5 minut v horké vodě. Nakrájené kousky panenky osolíme, opepříme a vložíme do listu. Zabalíme a spíchneme parátkem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, přidáme žebírka, oloupaná nakrájená rajčata, bobkový list a  trochu vody. Vložíme plněné zelné listy.

Přidáme strouhané mandle, drcený česnek a nasekanou petrželku, zamícháme a dusíme 45 minut. Nakonec můžeme přidat  piniové oříšky a rozinky.

 

TŘEŠŇOVÁ BUBLANINA

Připravte si: 

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového  cukru
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku kokosového oleje (nebo rostlinný olej)
  • 1 balíček kypřícího prášku 
  • 600 g třešní
  • 1 balíček vanilkového  cukru 
  • 3 vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 balíček skořicového cukru

Cukr, vejce a kokosový olej vymícháme do pěny. Přidáme postupně mléko, mouku, špetku soli a prášek do pečiva. Vypracujeme polohusté těsto.

Plech s rozměry 25×35 cm vymažeme a posypeme moukou. Těsto nalijeme na plech. Třešně očistíme, nejlépe také vypeckujeme. Dáme je na těsto, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem. Dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů.  Pečeme asi 30 minut. Bublaninu podáváme posypanou  moučkovým cukrem. 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme