Vyhledávání
Babicovy recepty: Smažená kedlubna * Parmazánové brambory
Také v neděli vaří na rádiu Frekvence 1 Jirka Babica! Tentokrát si připravil smaženou kedlubnu a parmazánové brambory se sázenými vejci. Přečtěte si jeho recepty.
SMAŽENÁ KEDLUBNA S PIKANTNÍM DIPEM
Připravte si:
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce solamylu
- 6 lžic hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- 200 ml vody
- olej
- sůl
Dip:
- 4 lžíce majonézy
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžičky sambal oliek (nebo chilli omáčky)
- sůl
Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a necháme 3 minuty povařit .Vyndáme a dáme do studené vody.
Prášek do pečiva, solamyl, hladkou mouku, lisovaný česnek a vodu řádně promícháme. Kedlubnu osolíme, obalíme ji v připraveném těstíčku a smažíme na oleji do zlatova.
Majonézu smícháme s jogurtem a sambalem a osolíme. Podáváme s mačkaným bramborem a salátem.
PARMAZÁNOVÉ BRAMBORY SE SÁZENÝMI VEJCI
Připravte si:
- 8 brambor
- 4 papriky
- 1 cuketa
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 400 g naložených rajčat
- 150 g strouhané goudy
- 2 hrsti strouhaného parmazánu
- sůl
Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vykládáme ji na kolečka nakrájenou cuketou, oloupanou bramborou nakrájenou na plátky a paprikou. Osolíme, opepříme, potřeme polovinou naložených rajčat a postup opakujeme. Nakonec posypeme goudou. Pečeme nejdříve 30 min. na 200°C, poté na povrch rozklepneme vejce, posypeme parmazánem a pečeme dalších 10 min.
