Babicovy recepty: Smažená kedlubna * Parmazánové brambory

4. října 2015·Jídlo a pití·Redakce

Také v neděli vaří na rádiu Frekvence 1 Jirka Babica! Tentokrát si připravil smaženou kedlubnu a parmazánové brambory se sázenými vejci. Přečtěte si jeho recepty.

SMAŽENÁ KEDLUBNA S PIKANTNÍM DIPEM

Připravte si: 

  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce solamylu
  • 6 lžic hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml vody
  • olej
  • sůl

Dip:

  • 4 lžíce majonézy
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžičky sambal oliek (nebo chilli omáčky)
  • sůl

Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a necháme 3 minuty povařit .Vyndáme a dáme do studené vody.

Prášek do pečiva, solamyl, hladkou mouku, lisovaný česnek a vodu řádně promícháme. Kedlubnu osolíme, obalíme ji v připraveném těstíčku a smažíme na oleji do zlatova.

Majonézu smícháme s jogurtem a sambalem a osolíme. Podáváme s mačkaným bramborem a salátem.

 

PARMAZÁNOVÉ BRAMBORY SE SÁZENÝMI VEJCI

Připravte si: 

  • 8 brambor
  • 4 papriky
  • 1 cuketa
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400 g naložených rajčat
  • 150 g strouhané goudy
  • 2 hrsti strouhaného parmazánu
  • sůl

Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vykládáme ji na kolečka nakrájenou cuketou, oloupanou bramborou nakrájenou na plátky  a paprikou. Osolíme, opepříme, potřeme polovinou naložených rajčat a postup opakujeme. Nakonec posypeme goudou. Pečeme nejdříve 30 min. na 200°C, poté na povrch rozklepneme vejce, posypeme parmazánem a pečeme dalších 10 min.

Jídlo a pití - další články