Babicovy recepty: Syrečková pomazánka a rajčatová polévka se zelím!

2. července 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

O vaření Jirky Babicy nepřijdete ani o prázdninách! Podívejte se na recepty, které dnes vařil ve vysílání rádia Frekvence 1.

SYREČKOVÁ POMAZÁNKA

Potřebujete:
– 2 balíčky syrečků
– půlku másla
– 1 cibuli
– drcený kmín
– 2 lžíce zakysané smetany
– 1 lžičku mleté sladké papriky
– sůl
– petrželku

Na hrubém struhadle nastrouháme syrečky, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, měkké máslo, cibuli, papriku, kmín, zakysanou smetanu a vymícháme do pomazánkové konzistence. Podle chuti dosolíme a podáváme s chlebem nebo pečivem, posypané petrželkou. Můžeme přidat chilli papričku.

RAJČATOVÁ POLÉVKA SE ZELÍM

Potřebujete:
– čtvrtku zelí
– 4 střední brambory
– 2 lžíce mouky
– 2 cibule
– půl hrnku rajského protlaku
– půl citronu
– olej
– bobkový list
– kmín
– česnek
– sůl
– koření
– cukr

Na oleji opečeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme protlak, česnek, bobkový list, kmín, půlku citronu i s kůrou a krátce opečeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme brambory na čtverečky, nakrájené zelí a vaříme 30 minut. Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku a polévku zahustíme. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a vaříme ještě 20 minut.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme