Boží milosti

12. února 2011·Jídlo a pití·Redakce

Všechny suroviny zpracujte na tužší pružné těsto podobné těstu nudlovému.

Potřebné suroviny:

250 g polohrubé mouky

špetka soli

1 lžíce moučkového cukru

2 žloutky

šťáva a kůra z 1 citronu

2 lžíce rumu

2 a 1/2 lžíce zakysané smetany

rostlinný olej či sádlo na smažení

vanilkový cukr na obalení

 

Postup přípravy:

Všechny suroviny zpracujte na tužší pružné těsto podobné těstu nudlovému. Je potřeba je dobře propracovat, aby v konečné fázi
„lístkovalo". Těsto nechte zabalené v kuchyňské fólii v chladu asi hodinu odpočinout.

Poté je rozválejte na tenkou (asi 2mm) placku. Tvořítkem nebo rádýlkem z něj vykrajujte různé tvary (čtverce, hvězdy, kvítky ap.). Veprostřed je nařízněte, zakryté utěrkou nechte asi 10 minut odpočinout a pak smažte ve vyšší vrstvě tuku (správně připravené boží
milosti musejí být velmi křehké). Ještě horké je obalujte ve vanilkovém cukru.

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme