Vyhledávání
Bramborové knedlíky plněné sýrem
Ochutnejte Bláťácké zlato o Madety
Těsto:
5 brambor
1 vejce
300 g polohrubé mouky
200 g blatenského zlata
sůl
Omáčka:
500 g čerstvého špenátu
200 ml smetany
1 cibule
1 stroužek česneku
2 rohlíky
1 lžíce másla
muškátový oříšek
citrónová šťáva
sůl, pepř
200 gr krůtího prsa
sůl, pepř
hladká mouka
plnotučná hořčice
máslo
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme vejce, mouku, sůl a vymícháme v těsto.
Těsto vyválíme a rozkrájíme ho na větší čtverce, které plníme nakrájeným sýrem blatenské zlato. Utvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě 20 min. Mezitím si omyjeme a spaříme špenát.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek, 1 lžíci mouky a osmahneme. Zalijeme mlékem a smetanou. Promícháme, přidáme špenát a provaříme. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citrónovou šťávou.
Na talíř dáme smetanový špenát a na něj plněný bramborový knedlík.
Krůtí prso nakrájíme na menší řízečky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a potřeme hořčicí. Opékáme na másle z každé strany 2 až 3 minuty.