Bramborové knedlíky plněné sýrem

2. listopadu 2013·Jídlo a pití·Redakce

Ochutnejte Bláťácké zlato o Madety

Těsto:
5 brambor
1 vejce
300 g polohrubé mouky
200 g blatenského zlata
sůl

Omáčka:
500 g čerstvého špenátu
200 ml smetany
1 cibule
1 stroužek česneku
2 rohlíky
1 lžíce másla
muškátový oříšek
citrónová šťáva
sůl, pepř

200 gr krůtího prsa

sůl, pepř

hladká mouka

plnotučná hořčice

máslo

 

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme vejce, mouku, sůl a vymícháme v těsto.

Těsto vyválíme a rozkrájíme ho na větší čtverce, které plníme nakrájeným sýrem blatenské zlato. Utvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě 20 min. Mezitím si omyjeme a spaříme špenát.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek, 1 lžíci mouky a osmahneme. Zalijeme mlékem a smetanou. Promícháme, přidáme špenát a provaříme. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citrónovou šťávou. 

Na talíř dáme smetanový špenát a na něj plněný bramborový knedlík.  

Krůtí prso nakrájíme na menší řízečky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a potřeme hořčicí. Opékáme na másle z každé strany 2 až 3 minuty.

Jídlo a pití - další články